Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvi koncert Muzejskega glasbenega abonmaja navdušil obiskovalce (foto)


muzejski_glasbeni_abonma_smarje_1Minuli četrtek je v osrednji razstavni dvorani Muzeja baroka Šmarje pri Jelšah potekal prvi izmed štirih Muzejskih glasbenih abonmajev, ki je bil naslovljen Božična klasika. Inga Ulokina (violina), Vladimir Mlinarič (klavir) in Blaž Gantar (tenor) so pričarali odličen glasbeni večer, v katerem so obiskovalci vidno uživali. 

Pester glasbeni repertoar je zajemal dela svetovnih mojstrov klasične glasbe, vse od Bacha, Vivaldija, Tostija, Schuberta, Mozarta, Bizeta, Kreislerja, Piazzolla, Curtisa in Di Capua. Po pozdravnem nagovoru Vlaste Šuc Kramperšek sta pred zbrane stopila violinistka Inga Ulokina in pianist Vladimir Mlinarić.

Inga Ulokina je v St. Petersburgu rojena violinistka, večkratna prejemnica mednarodnih glasbenih nagrad, od leta 2014 pa je zaposlena kot profesorica violine na Glasbeni šoli Rogaška Slatina. Zagon in ustvarjalnost na glasbeni poti ji daje veselje do dela z mladimi.

muzejski_glasbeni_abonma_smarje_2

Pianist Vladimir Mlinarić prihaja iz Pule. Iz ljubljanske Akademije za glasbo ga je glasbena pot vodila na Dunaj. Kot solist je igral v večjih evropskih središčih, pa tudi v ZDA, Kanadi in Rusiji. Že od leta 2002 deluje na ljubljanski Akademiji za glasbo kot profesor klavirja, po mnenju stroke pa je Mlinarič prefinjen interpret, ki v sebi združuje akademizem in fantazijo ter ambicijo in ljubezen do glasbe.

Tenorist Blaž Gantar iz Kopra pa se z glasbo ukvarja vse od rosnih let. Aktivni vzpon v pevski karieri se je začel po uspešno zaključeni diplomi na Ekonomski fakulteti, leta 2011 je v Švici prejel prvo mednarodno priznanje, ko je v boju s še 120 udeleženci po mnenju komisije zmagal na tekmovanju za vlogo Alfreda. Od takrat je nastopil na številnih odrih po Evropi in izven nje. Gantarjev glas odlikuje izjemen razpon, mehka in jasna barva in posebna izraznost.

Zaključimo lahko, da je prvi koncert Muzejskega glasbenega abonmaja več kot zadovoljil pričakovanja, nekatere udeležence je celo pozitivno presenetil. In prav to je odlična napoved za prihajajoče koncertne večere, ki se bodo zvrstili vse do 21. aprila, ko bo na vrsti zadnji, četrti koncert. Po prvem koncertu so zbrani pokramljali v spodnji dvorani Muzeja baroka, kjer so se okrepčali z dobrotami, ki so jih pripravile članice društva kmetic Ajda in z žlahtno kapljico vinogradnika in vinarja Janija Jančiča.

muzejski_glasbeni_abonma_smarje_3

Naslednji se bo odvil 18. februar 2016, naslovljen pa bo Angelski zvoki. Mesec kasneje18. marca 2016, pa sledi koncert Od klasike do tanga, prvi Muzejski glasbeni abonma pa bo zaključen 21. aprila s Citrarsko fantazijo. 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na koncertu. Zaradi osebnih razlogov in pomislekov violinistke Inge Ulokine tokrat videa ne prilagamo.

eH

godba-smarje-2015-polsi