Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur, 15. 12. 2015


Odlaganje smeti v gozdu

Dne 1. 12. 2015 so policisti so v Hrastju v gozdu opravili ogled kraja, kamor je neznanec odvrgel smeti. Z ogledom in zbiranjem obvestil so policisti izsledili storilca, ter o tem obvestili inšpektor za okolje in prostor, ki bo izrekel ustrezen ukrep.

Kršitev javnega reda in miru 1

V Dolgi Gori so 2. 12. 2015 v zgodnjih jutranjih urah policisti posredovali pri kršitvi javnega reda in miru, kjer je kršitelj doma pod vplivom alkohola razgrajal. Ker kršitelj s kršitvijo ni prenehal, so ga policisti pridržali, prav tako pa so mu izrekli globo zaradi kršitve javnega reda in miru.

Pozabljen denar na bankomatu 1

Dne 2. 12. 2015 je občan na bankomatu pri Mercatorju po dvigu pozabil vzeti gotovino iz reže bankomata. Tega pa ni pozabil neznani storilec, ki je do bankomata prišel za njim. Policisti o storilcu še zbirajo obvestila.

Kršitev javnega reda in miru 2

Dne 3.12.2015 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ugotovili so, da je javni red in mir kršil dijak, ki se je naprej sprl se je z učiteljem, nato pa poškodoval vrata. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

Pozabljen denar na bankomatu 2

Dne 4. 12. 2015 je občan poklical policiste ter naznanil, da je na bankomatu pri trgovini Jager v reži opazil denar. Policisti so odšli na kraj, ter dejansko našli denar, ki ga je nekdo pozabil v reži bankomata. Policisti še zbirajo obvestila o lastniku denarja.

Kršitev javnega reda in miru 3

Dne 5. 12. 2015 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Zdravstvenem domu v Šentjurju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan pod vplivom alkohola prišel v zdravstveni dom, kjer se je nedostojno vedel do zdravnice. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Nasilje v družini

Policisti so bili 5. 12. 2015 obveščeni, da sin in njegova partnerka izvajata nasilje nad mamo oz. taščo. Policisti so v zvezi zadeve zbrali obvestila in izrekli prepoved približevanja. Zoper osumljenca bo na tožilstvo podana kazenska ovadba.

Kršitev javnega reda in miru 4

Dne  6. 12. 2015 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, kjer je bilo ugotovljeno, da je javni red in mir kršil zet, ki je napadel tasta. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru 5

Policisti so bili 8. 12. 2015 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je javni red in mir kršil občan, ki se je neprimerno vedel do bivše partnerke, ter jo s tem prestrašil. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Najdeno platišče s pnevmatiko

Dne 9. 12. 2015 je občan obvestil policiste, da je v Zelencih našli platišče tovornega vozila s pnevmatiko. Platišče ima v hrambi najditelj dokler se ne najde lastnika.

Tatvina kompresorja

Policisti so bili 9. 12. 2015 obveščeni, da je neznanec občanu izpod gospodarskega poslopja odtujil manjši kompresor, ter ga s tem oškodoval za okoli 100 EUR.

Trčenje v ograjo

Policisti so bili  12. 12. 2015 obveščeni, da je neznanec z osebnim avtomobilom trčil v leseno ograjo terase gostinskega lokala v Dolah. Policisti še zbirajo podatke o vozniku.

Vlom

Policisti so bili 12. 12. 2015 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Lazah pri Dramljah, kjer je neznanec vlomil v kurilnico, nato pa je najverjetneje bil pregnan. Policist so zavarovali sledi, obvestila o storilcu pa še zbirajo, nato pa bodo podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

 

»PONOVNO DAJEMO OBVESTILO GLEDE UPORABE PIROTEHNIKE«

Veseli december je že v polnem zamahu, čas božičnih in novoletnih praznikov pa tik pred vrati. Da bi omenjen čas minil kar se da prijetno, ter brez nepotrebnih težav, poškodb, ali stroškov, vam podajamo nekaj napotkov za pravilno uporabo pirotehničnih izdelkov.

V skladu z Zakonom o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (Uradni list RS 35/2008) je PREPOVEDANA prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok (petarde različnih oblik in moči); uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, pa je dovoljena le od 26. decembra do 2. januarja, vendar ne v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja.

Za kršitve omenjenih določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je za posameznike predvidena globa v višini od 400 do 1200 EUR, policisti pa bomo ob zaznanih kršitvah dosledno ukrepali zoper kršitelje, saj si prizadevamo za zmanjševanje težav, ki jih povzroča neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov. Zavedati pa se moramo, da je to širši »problem«, ki ga je mogoče rešiti le ob vključevanju celotne družbe, predvsem pa staršev, vzgojiteljev in učiteljev, katere naprošamo, da z opozorili, na možne nevarnosti in posledice neprimernega početja, ter tudi z lastnim zgledom pripomorejo k zmanjševanju oz. preprečevanju posledic tovrstnih početja. Sodelovanje s starši ali skrbniki je pomembno tudi zato ker omenjen zakon tudi nalaga, da je mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij F1 in F2 le pod nadzorstvom slednjih.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II