Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi karateisti uspešni tudi na zadnjem letošnjem turnirju Trbovlje open 2015


karateisti_trbovlje_open_2015Koledarsko leto 2015 se počasi zaključuje, tako pa tudi zelo uspešna tekmovalna sezona v iztekajočem se letu. Za večino tekmovalcev je bila zadnja tekma v tem letu v Trbovljah. Šlo je za 43. mednarodni turnir »TRBOVLJE open 2015«, ki velja za enega najstarejših karate turnirjev v Evropi.

Organizator Karate klub Trbovlje vsako leto podira rekorde prijavljenih tekmovalcev. In tudi letošnje leto ni bilo izjema. Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 637 tekmovalcev iz 13.držav iz 73 klubov. Opravljenih je bilo kar 789 nastopov.  Kar 428 nastopov so opravili tekmovalci iz tujine. Številke govorijo o res pravi mednarodni udeležbi.

Med njimi tudi moška šesterica KK Kozjansko in Obsotelje v sestavi Luka Bele, Gregor Virant, Timotej Jordan, Žan Luka Lesnika, Jan in Bor Hartl.

Luka Bele je nastopil v kategoriji kat – malčki (8,9let) od 8-4.KYU, kjer je z brez izgubljene sodniške zastavice zanesljivo premagal vso konkurenco, ter tako postal mednarodni prvak v Trbovljah. Glede nato, da je v tej kategoriji med mlajšimi, si nadejamo takšnih rezultatov tudi v prihodnjem letu.

Na tatami so stopili mlajši borci. Prvi je stopil Gregor Virant. V kategoriji dečki -45kg je prvo borbo zmagal. Drugo je z predstavnikom iz BiH izgubil. Vidnejše uvrstitve tako ni dosegel. Na drugem tatamiju sta nastopila Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika v kategoriji dečki +45kg.

Timotej Jordan je po repasažu z nasprotnikom iz Makedonije izgubil borbo za tretje mesto. Tako vidnejše uvrstitve ni dosegel.  Žan Luka Lesnika je začel zmagovito. Kasneje po polfinalni borbi je sicer izgubil z nasprotnikom iz Srbije. Z malo boljšo taktiko bi ga realno lahko celo zmagal. Po repasažni borbi je nato zanesljivo osvojil 3.mesto.

Kasneje sta nastopila tudi brata Hartl, v kategoriji kate kadeti. Bor Hartl je z brez izgubljene zastavice prišel v polfinale. V polfinalu je klonil proti že znanim predstavnikom iz Srbije. Nato pa po repasažu prepričljivo osvojil 3.mesto. Jan Hartl je izgubil z nasprotnikom iz Ukrajine. Vidnejše uvrstitve ni dosegel.

Oba sta nastopila tudi v borbah kadetov -52 kg. Jan Hartl je imel repasažno borbo, na koncu na žalost izgubil. Vidnejše uvrstitve v borbah nista dosegla. Zanju ta tekma še ni bila zadnja.

Drugi teden odpotujeta na 16. BALKANSKO prvenstvo v karateju v Dubrovnik. Kjer bosta nastopila za slovensko reprezentanco v obeh disciplinah-kate in športne borbe. Želimo jima uspešne nastope.

Zahvalili se bi podjetju MOS d.o.o. za posojen kombi, s katerim smo lahko peljali del tekmovalcev na tekmovanje.

9. decembra, ob 10. uri, bo klub organiziral klubsko tekmovanje »KOZJANČEK 2015« v Večnamenskem centru Kozje, kjer se bodo v prijetni atmosferi, družbi prijateljev, najdražjih in članov kluba na pozitiven tekmovalni duh pomerili naši najmlajši od 4. do 15. leta. Vabljeni vsi prebivalci Kozjanskega in Obsotelja v prijetni družbi na ogled omenjenega tekmovanja.

Za karate klub Kozjansko in Obsotelje je bila ta sezona zelo uspešna v vseh ozirih. Trdno verjamemo, da bo takšna tudi 2016. Če ne še boljša.