Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gregor Narat s priznanjem za kakovost storitev


Narat Gregor

Šmarski obrtniki in podjetniki so prejemniki mnogih najvišjih državnih priznanj. Med njihove vrste je pred kratkim stopil vodja Gostišča Jurg Gregor Narat, ki je prejel eno najvišjih priznanj pri nas v gostinstvu – priznanje Obrtne zbornice Slovenije za kakovost storitev. Priznanje sta mu na nedavnem srečanju šmarskih obrtnikov in podjetnikov podelila predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh in član upravnega odbora sekcije za gostinstvo pri OZS Srečko Kunst.

Obrazložitev podelitve priznanja:

Gregor je tiste vrste človek, ki ni nikdar pri miru. Niti telesno, niti umsko. Ves čas je na lovu za novimi idejami, izboljšavami in realizacijo tistega, kar si je zadal. Omeniti velja, da se, kljub nenehnemu pomanjkanju časa, vedno posveti čisto vsakemu posamezniku, ki stopi v njegov drugi dom, ki je ob enem tudi prvi – Gostišče Jurg. Vedno nasmejan v glavi drži čisto vse, kar njegova ekipa ponuja – članov je od 8 pa tja do 25, ko je  v gostišču najbolj živahno. Pravi, da je to ključnega pomena. »Če te ni zraven, potem ne moreš biti dober,« dodaja. Stavi na pomlajen kader, ki ga želi kulinarično izobraziti, da bo lahko že tako zadovoljnim gostom v prihodnje ponudil še več in s tem risal nasmehe na usta ljudi, ki se bodo vračali.

Gregor Narat se je kot gostinec, po poklicu je namreč kuhar in natakar – zaključil je višjo šolo za gostinstvo in turizem, uril že leta prej, kot je pod svoje okrilje vzel Gostišče Jurg. A najbolj ponosen je prav na slednje. Svoja vrata je v prenovljeno restavracijo odprl februarja leta 2008. Odkrito priznava, da brez svoje žene Simone vsega tega ne bi zmogel. Ona poskrbi za vse tisto, čemur pravimo domačnost in pika na i; torej topel kruh, ki zadiši ob vhodu v restavracijo in sladice, po katerih si oblizujemo prste.

Poleg kuharskega in natakarskega znanja Gregorja odlikuje tudi naziv sommelierja. Na evropskih tekmovanjih, kjer posamezniki tekmujejo v splošnem vedenju o kulinariki, o spajanju hrane in vina, je Gregor zasedel drugo in četrto mesto. Prav tako je gostišče Jurg na gostinsko-turističnih zborih vedno posegalo po visokih nagradah. A Gregor s svojimi zaposlenimi ni zaspal na lovorikah. Svojo energijo želi usmeriti v prepoznavnost gostišča, s katerim se želi povzpeti med trideset najboljših restavracij v Sloveniji. Ne skriva niti želje po sodelovanju in povezovanju z drugimi gostinci na območju Rogaške Slatine, saj je prepričan, da bodo skupaj močnejši in bodo tako lažje prodrli na trg. Gregorju veliko pomeni tudi to, da je gostil obilico znanih slovenskih in tujih imen, med drugim Petra Graša, Danijelo Martinović, Dražena Zečića, Matjaža Javšnika, kot tudi nekatera imena iz sveta politike; Stjepana Mesića, Karla Erjavca, Zdravka Počivalška. V svojo kuhinjo je povabil tudi znana kuharska imena, kot sta Marko Pavčnik in Borut Jakič. Z inovativnimi dogodki, ki se odvijajo v gostišču, želi okolju dati nekaj več, povezati želi kulinariko in zabavo, tudi kulturo. Tako gostje na enem mestu lahko užijejo preplet vsega omenjenega v enem večeru in se z veseljem vedno znova vračajo.

Gregorju Naratu je uspelo nekaj, kar marsikomu ne bi. Ime gostišča, ki je odmaknjeno od mestnega vrveža in oči mimoidočih, je ponesel daleč naokrog. To pa mu je uspelo zaradi odlične storitve, dobre ekipe, zveste družine, neskončne želje in energije po napredku in seveda srčnosti, ki jo Gregor nosi v sebi. V gostišču Jurg se bo vsak zagotovo počutil dobrodošlo.

najboljse-klape-nagradna-polsi-klik