Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 4. 11. 2015


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurNedovoljen vstop

Objekt cevarne nekdanjega Alposa nikogar ni zanimal več let. Ko  je dobil lastnika, pa je postal marsikomu zanimiv. Varnostniki so 20. 10. 2015 opazili, da je v objekt nekdo vstopal ter o tem obvestili policiste. Kaj je neznanec tam počel, še ni znano.

Kršitev javnega reda in miru z zasebnem prostoru

Da je prekomerno uživanje alkoholnih pijač problem, vemo vsi, tovrstna problematika pa je pereča za moške in za ženske. Policisti so zaradi tega morali 22. 10. 2015 intervenirati v Šentjurju, kjer se prekomerno vdaja alkoholu mlajše dekle. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bila kršiteljici izrečena globa, o zadevi pa bo obveščen tudi Center za socialno delo.

Zatajitev denarja na bankomatu

3. 10. 2015 je občanka na bankomatu pri OMV v Šentjurju pozabila dvignjen denar. Takoj za njo je do aparata prišel drugi občan, ki je dobil denar, brez da bi v bankomat vtaknil svojo kartico. Policisti še zbirajo podatke o storilcu.

Zaseg prepovedanih substanc

Na železniški postaji v Šentjurju so policisti občanu 23. 10. 2015 zasegli zavitek posušenih delcev zelene rastline in 10 tablet, katerih vsebnost še ni poznana. Najbolj presunljivo je to, da nekateri za dosego omamnih učinkov pojedo snov, ki je ne poznajo in jim ni mar za škodljive posledice, ki so lahko tudi zelo tragične.

Kršitve javnega reda in miru

Noč iz 24. 10. na 25. 10. 2015 je bila zelo burna. Kršitve javnega reda in miru so se pojavljale v celi regiji. Možno je, da je mošt že pričel delovati. V Šentjurju so policisti morali intervenirati trikrat. V dveh primerih se je zadeva zaključila s nekaj udarci, v ene primeru pa se je kršitelj spravil še na policiste, ki so ga seveda pospremili v dobro varovano prenočišče.

Goljufija

Očitno pa so bili nekateri po nočnem popivanju tudi lačni. 25. 10. 2015 v zgodnjih jutranjih urah so trije mladeniči odšli na avtocesto in si na počivališču naročili hamburgerje. Ko je bilo hrano potrebno plačati, so zbežali preko ograje v gozd.

Vlom v stanovanjsko hišo

Policisti so bili 26. 10. 2015 obveščeni, da je bil v Šentjurju vlomljeno v stanovanjsko hišo. Vlomilec je odtujil izdelke iz rumene kovine v vrednosti 400 €. Policisti še zbirajo obvestila o nepridipravu.

Onesnaženje potoka

V Kostrivnici je 26. 10. 2015 eden izmed kmetov praznil gnojno jamo ter gnojnico razlil po travniku. Del gnojnice je odtekel v potok Jezerščica in ga onesnažil. Zadevo bo proučila inšpekcija z okolje in prostor.

Predrzni tat

V okolici trgovin se je pojavil tat, ki je gluhonem, ali pa se dela, da je gluhonem ter prosi za denarno pomoč mimoidoče. Pri tem dobrotnikom, ki so pripravljeni darovati kak evro, izprazni denarnice. V konkretnem primeru je oškodovancu 25. 10. 2015 pred trgovino KEA v Šentjurju odtujil 150 eur, slednji pa je opisano dejstvo ugotovil šele doma. Policisti storilca še iščejo.

Prometna nesreča z materialno škodo

Pri odcepu za ulico Pod Rebrami je dne 29. 10. 2015 voznica iz neznanega razloga zapeljala na levo in nato skušala na hitro popraviti položaj vozila na cesti. Izgubila je nadzor nad vozilom, ki je nato trčilo v nasproti vozeči tovornjak. V danem primeru je na srečo bila poškodovana le pločevina.

Vožnja pod vplivom alkohola

V zgodnjih dopoldanskih urah, 30. 10. 2015, je bil kontroliran mlad voznik. Najprej ni imel namena ustaviti policistom, nato pa si je le premislil. Ugotovljeno je bilo, da je bil močno pod vplivom alkohola, zato bo o njegovi nadaljnji vozniški usodi odločal sodnik.

Prometna nesreča

1. 11. 2015 ponoči se je med Dobjem in Planino pripetila prometna nesreča. Vzrok prometne nesreče je bil izsiljevanje prednosti, k čemer je najverjetneje botrovala tudi alkoholiziranost povzročitelja, za katerega se je tudi izkazalo, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Prometna nesreča s pobegom

1. 11. 2015 se je na bencinskem servisu v Šentjurju pripetila prometna nesreča, kjer je voznik povzročitelj s kraja odpeljal. Policisti so prišli na kraj, pregledali posnetke videonadzornih kamer, in povzročitelju že napisali plačilni nalog, preden je ta uspel priti do doma.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

V Šentjurju se je 1. 11. 2015 v jutranjih urah pripetila prometna nesreča, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola izgubil nadzor nad vozilom. Bočno ga je odneslo v obcestno svetilko. Kljub odlomljeni svetilki in popolnoma uničenem avtomobilu jo je voznik na srečo odnesel le z lažjimi telesnimi poškodbami.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polsi-tajfun-aba-klik