Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 18. 11. 2015


Požar na objektu v Loki

V noči na 10. 11. 2015 je zagorelo v starejšem nenaseljenem objektu v Loki pri Žusmu. Goreti je pričelo v zgornjem lesenem delu objekta. Ali je šlo za požar zaradi dotrajane električne napeljave oziroma za podtaknjen požar, policisti še ugotavljajo. V požaru je nastala materialna škoda v višini okoli 20.000 € .

Tatvina iz gostinskega lokala

V večernem času dne 10. 11. 2015 je neznanec  v gostinskem lokalu v Šentjurju najprej onesposobil varnostne kamere, nato pa je iz blagajne odtujil 1.000 €. Policisti tatu še iščejo.

Zaseg avtomobila

Policisti so bili 11. 11. 2015 poklicani na avtocesto, ker se je eden voznik vozil z neregistriranim vozilom. Pri postopku so policisti ugotovili, da voznik nima niti vozniškega dovoljenja. Zaradi tega mu je bilo vozilo zaseženo.

Nenadna smrt

Dne 11. 11. 2015 zvečer so bili policisti obveščeni o dveh nenadnih smrti krajanov. Našli so ju sosedje, ki so ju pogrešili in šli iskat. V obeh primerih znakov nasilja ni bilo najti.

Poskus vloma

Na Prevorju je neznanec 11. 11. 2015 skušal odtujiti vsebino, ki se je nahajala v blagajni. Uspelo mu je vlomiti v objekt, medtem ko mu blagajne ni uspelo odpreti. Najverjetneje je bil pregnan. Lastniku je povzročil materialno škodo za okoli 50 €.

Spor med sosedi I.

Policisti so bili 12. 11. 2105 napoteni v Javorje. Kot že mnogokrat je prišlo do spora med dvema sosedoma, in sicer zaradi meje in ceste. Ko so se strasti pomirile, so jim policisti povedali, da se zadeva rešuje na zasebno tožbo. Bi se pa verjetno našla tudi kakšna bolj modra rešitev.

Spor med sosedi II.

Policisti so 12. 11. 2015 posredovali pri sporu med sosedoma na Rifniku, kjer naj bi eden od sosedov drugemu zaprl pot. Prepir in kričanje je kršitelju prinesel plačilni nalog.

Divja vožnja

Ponoči, 13. 11. 2015, so policisti kontrolirali voznika, ki se ni zmenil za policiste, ki so ga ustavljali. Pričela se je divja vožnja, ki se je končala na travniku. Ugotovljeno je bilo, da je voznik brez vozniškega izpita vozil neregistriran avtomobil na katerem je bila nameščena ukradena registrska tablica. Sopotnik  je imel pri sebi tudi nekaj delcev posušene rastline v obliki cigarete. Avto in rastlinski delci so bili zaseženi, zoper oba občana sledi postopek o prekršku.

Pretep

V zgodnjih jutranjih urah dne 14. 11. 2015 je v Hotunju domačin napadel drugega, pri čemer ga je lahko telesno poškodoval. Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

Vlom v stanovanjsko hišo

Popoldan dne 14. 11. 2015 je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo v Krajnčici, kjer je pregledal notranjost in odtujil denar. Policist zbirajo obvestila o storilcu.

Požar

V Kostrivnici je 16. 11. 2015 prišlo do požara na gospodarskem poslopju, ki je kljub intervenciji gasilcev popolnoma zgorel. Ugotovljeno je bilo, da je požar povzročila napaka na električnem stikalu.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II