Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek: Bele, Jordan in brata Hartl državni prvaki v karateju 2015


dp_karate_podcetrtek_1Pisal se je 28. 11. 2015, dan, ki bo šel v zgodovino zapisan z zlatimi črkami KARATE KLUBA KOZJANSKO IN OBSOTELJE, tako v organizacijskem smislu kot v številu osvojenih odličjih. Dan, ko se je v vlogi tehničnega organizatorja s pomočjo KZS-karate zveze Slovenije izvedla senzacionalna športna prireditev v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek. Dan, ki ne bo šel v pozabo, saj se bo o tej tekmi govorilo še desetletje in več.

Tekmovanja se je udeležilo 329 tekmovalcev iz 47 klubov, opravljeno je bilo 381 nastopov. Organizacijo je pod pokroviteljstvom Karate zveze Slovenije prevzel tehnični organizator, karate klub Kozjansko in Obsotelje.

Po uvodnem pozdravu vseh zbranih v dvorani s strani organizatorja, KK Kozjansko in Obsotelje, je besedo prevzel predsednik Karate zveze Slovenije dr. Igor Zelinka, sledila je uradna otvoritev tekmovanja, ki jo je oznanil župan občine Podčetrtek, Peter Misja. Vse skupaj pa je z žametnim glasom pospremila pevka Nastja Božak, ki je odpela slovensko himno. Tekmovanje je potekalo brez večjih zapletov, še več, vrstile so se številne pohvale in čestitke na račun tehničnega organizatorja s strani predstavnikov Karate zveze Slovenije, gostujočih trenerjev in ostalih sodelujočih.

Domači klub  KK Kozjansko in Obsotelje je zastopala 9 članska ekipa: Luka Bele, Timotej Jordan, Žan Luka Lesnika, Gregor Virant, Filip Skubi, Jan Hartl, Bor Hartl in Amadeja Knez

Tekmovanje smo pričeli z najmlajšim tekmovalcem, 8-letnim Luko Beletom, ki je z izjemnimi nastopi v katah zanesljivo osvojil, prvič v svoji karieri, naslov državnega prvaka Slovenije ter potrdil vlogo favorita v svoji kategoriji. Na tatami sta kmalu za tem stopila brata Hartl v kategoriji kate kadeti, ki sta nadaljevala zmagoviti niz osvajanja medalj na državnem prvenstvu. Bor Hartl je s suverenimi vrhunskimi nastopi brez oddane zastavice prepričljivo potrdil vlogo najboljšega kataša v kategoriji kadetov. Ter tako osvojil naslov državnega prvaka Slovenije. Jan Hartl je po repasažnih bojih zanesljivo osvojil tretje mesto.

Naslednja sta na tatami stopila Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Tekmovala sta v kategoriji športnih borb dečki +45kg. Timotej Jordan je postal novi državni prvak Slovenije v svoji kategoriji. Z izjemnimi borbami se je zavihtel na najvišje mesto. Z dobrimi gyako-zukiji je ustavljal nasprotnikove napade. Žan Luka Lesnika je po repasažnih bojih osvojil odlično končno 3.mesto.

dp_karate_podcetrtek_2

V popoldanskem delu smo začeli z nastopom v kategoriji dečki -45kg. V tej kategoriji smo imeli Gregorja Viranta, ki je tesnem porazu v polfinalu s 5:4 v repasažu zbral dodatno voljo in željo ter na koncu osvojil odlično 3.mesto.

V kategoriji športne borbe kadeti -52kg sta zopet nastopila Jan in Bor Hartl. Jan Hartl je po izjemno lepih, borbenih in taktičnih borbah premagal vso konkurenco in popolnoma zasluženo osvojil naslov državnega prvaka Slovenije. Bor Hartl v borbah ni imel svojega dne in ni osvojil vidnejše uvrstitve. Zadnja iz domačega kluba je nastopila v kategoriji športnih borb +68kg mlajša članica U21 Amadeja Knez, ki je postala vice prvakinja Slovenije. V borbah je pokazala velik napredek in borbeni duh.

Po končanju tekmovanja je klubska statistika sledeča: 4 zlate, 1 srebrna in 3 bronaste medalje. Skupno je domači klub tako osvojil četrto mesto med klubi v Sloveniji. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za osvojene uspehe. Pokazali ste pravi športno-borbeni duh.

V posebno čast nam je bilo organizirati prvič državno prvenstvo za osebe s posebnimi potrebami.  V tej disciplini je nastopal član Filip Skubi in osvojil 3. mesto. To je bil zanj prvi nastop na tako velikem tekmovanju, ki ga je izvedel z odliko.

Med tekmovanjem se je odvijala tudi slovesna podelitev pokalov pokalnih zmagovalcev Slovenije za leto 2015. Med dobitniki prestižne nagrade sta bila tudi člana kluba KK Kozjansko in Obsotelje; Bor Hartl in Luka Bele. Bor Hartl je prejel pokal za pokalnega zmagovalca Slovenije v katah – kadeti ter že drugič zapovrstjo pokal za najboljšega karateista Slovenije v skupnem seštevku športnih borb in kat. Pokal za pokalnega prvaka Slovenije v katah – malčki je prejel še najmlajši tekmovalec v klubu,  Luka Bele.

Zahvala za tako uspešen zgodovinski karatejski praznik gre prav celotnemu organizacijskem osebju. Tukaj ne govorimo o imenih in priimkih, ampak o celotnem karate klubu Kozjansko in Obsotelje vseh članicah in članih, ki tvorijo ta mozaik. Vsem še enkrat čestitke bili ste fenomenalni in nenadomestljivi.

Posebna zahvala gre vsem sponzorjem, ki so podprli projekt – državno prvenstvo v karateju za leto 2015: GES, d.o.o., Rajmax d.o.o., MOS Servis d.o.o., Baustoff Metall d.o.o., Turizem Podčetrtek Bistrica ob Sotli in Kozje. Medijskem pokroviteljem: Radio Rogla in Rogaške novice.

Zahvala gre tudi Klubu študentov Šmarske in Obsoteljske regije, Gostišču Jurg za profesionalno pogostitev sodnikov in organizatorjev ter VIP gostov, podjetju RMS Net iz Kranja za reklamni tisk, podjetju Frupi Vital Mestinje za sokove, Atlantic Group-i Rogaški Vrelci za sokove, pekarni Ekod Pekarna pod Gradom, vodji nujne prve pomoči na tekmovanju, članu našega kluba, Zlatku Žumru.

dp_karate_podcetrtek_3

Komentar predsednika Karate zveze Slovenije dr. Igorja Zelinke:

“Lahko rečem, da je bilo DP to soboto eno od mojih lepših izkušenj v karate športu v zadnjem času. Že sama nova športna dvorana v Podčetrtku je zelo lepa in s svojo razporeditvijo prostorov zelo primerna za izvedbo tekmovanj v karateju. Tako zaradi možnosti ureditve in varovanja dostopa do borišč, predvsem zaradi položaja prostora za ogrevanje, ki je takoj poleg borišč. Seveda pa sama dvorana ne bi pomenila nič, če ne bi bilo zadaj KK Kozjansko, ki  se je izkazal kot tehnični organizator. Ne glede na to, da samo tekmovanje poteka pod vodstvom Tekmovalne komisije KZS, je pomembno tudi dobro organizirano delo številnega osebja, ki je pomagalo na samem tekmovanju. Poudariti je potrebno seveda tudi prijaznost in gostoljubje gostitelja. Ob vsem tem človek kar težko verjame, da KK Kozjansko že toliko let ni organiziral tekmovanja. Vsekakor upam, da ne bo zopet minilo veliko let do naslednjega tekmovanja na Kozjanskem.

Za konec pa še enkrat čestitke in zahvala za izredno dobro izpeljano DP.”

Komentar predsednika tekmovalne komisije Karate zveze Slovenije Tomaža Deberška:

“Včeraj smo bili priča izredno lepem karate dogodku, državno prvenstvo za mlajše do 21 let, poleg novih državnih prvakov je postavljen visok standard pri organizaciji tovrstnih dogodkov za kar gre zahvala tehničnem organizatorju KK Kozjansko in Obsotelje. Seveda pa ne smem izpustiti predsednika kluba Miha Romiha, s katerim sva pred tekmo bila kar nekajkrat na zvezi, kar vrelo je iz njega, ko sva se pogovarjala kako pripraviti to in ono, vse skupaj mi je delovalo skoraj nemogoče, saj je želel tekmovanje pripraviti, kot so to tekmovanja na najvišjem nivoju (SP ali EP), z en besedo – uspelo vam je. Tekmovanje je bilo pripravljeno na najvišjem možnem nivoju poskrbljeno za izjemno dobro vzdušje v dvorani, poskrbljeno za red, predvsem pa poskrbljeno za vse, ki smo na tem dogodku sodelovali. Vsi najvišji funkcionarji v Karate zvezi Slovenije so bili istega mnenja najboljše pripravljen dogodek na nivoju tovrstnih tekmovanj.

Nekdo na tekmi mi je rekel, naj Mihu Romihu povem, da za naslednjo leto ni potrebno kandidirati, da je tekmo že dobil, tudi sam se takšnega mnenja.

Hvala za vse, kar smo včeraj v Podčetrtku doživeli.”

Vir in foto: Karate klub Kozjansko in Obsotelje