Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na razširjeni lestvici najbogatejših Slovencev 2015 tudi štirje z območja KiO


najbogatejsi_2015Od leta 2007 dalje revija Manager objavlja lestvico 100 najbogatejših Slovencev. Letošnje lestvice sicer ni zaznamovala menjava na samem vrhu najbogatejših Slovencev, je pa sto najbogatejših Slovencev letos še izboljšalo lanski rekord, ko je njihovo skupno premoženje prvič spet preseglo tistega iz zadnjega predkriznega leta 2008. Novost je tudi raztegnjena lestvica do 150 najbogatejših Slovencev. Na lestvici tudi letos najdemo štiri imena s Kozjanskega in Obsotelja, ki pa so morali za vstop na letošnjo lestvico najbogatejših 150 pod palcem imeti vsaj 11,4 milijona evrov.

Najbogatejša Slovenca 2015 na Managerjevi lestvici sta drugo leto zapored zakonca Samo in Iza Login, ki sta svojo prednost še povečala in sta trikrat bogatejša od drugega na lestvici Sandija Češka iz Studia Moderna. Razlika znaša skoraj 600 milijonov evrov. Njuno premoženje, ki sta ga ustvarila z visokotehnološkim podjetjem Outfit7, se je povečalo za 238 milijonov evrov oziroma slabih 40 odstotkov. Revija Manager ga ocenjuje na 855 milijonov evrov.

images_slike3_ured6_vplivni_franc jager
Franc Jager ostaja najbogatejši Slovenec s področja KiO.

Najbogatejši na KiO Franc Jager, novinec na lestvici Franc Pišek
V lanskem letu je Franc Jager na lestvici revije Manager s 47,1 milijoni evrov vrednim premoženjem zasedal zavidljivo 20. mesto.

Letos je njegovo premoženje ocenjeno na 46,1 milijona evrov, milijon manj kot lani, kar ga kljub vsemu uvršča mesto višje od lanskega, na 19.

Sicer pa družinsko podjetje Jagros v svojih 35 poslovalnicah zaposluje skoraj 430 ljudi (za primerjavo: še lani jih je bilo v 32 poslovalnicah zaposlenih 400).

 

 

Urednistvo_vplivni_franc_pisek_mali
Franc Pišek

Presenečenje in novost na letošnji letvici med stoterico najbogatejših Slovencev pa je podjetnik Franc Pišek, lastnik podjetja Pišek – Vitli Krpan, ki proizvaja kmetijske stroje, namenjene gozdarstvu, iz Šmarja pri Jelšah. Začetki družbe, ki kar 80 odstotkov izdelkov izvozi v tujino, segajo v leto 1972.

Manager ga je na podlagi hitre rasti prihodkov in dobička uvrstil na 58. mesto. Njegova “vrednost”, ki je po besedah Marte Pišek, lastnice 1 odstotka družbe, veliko nižja, pa je ocenjena na 21,7 milijona evrov.

 

images_slike3_ured10_sentjur_span iztok
Iztok Špan

Na mestih 100 do 150 Iztok Špan in Ivan Cajzek
Na zadnjem delu letošnje razširjene lestvice slovenskih multimilijonarjev pa se nahajata lani iz lestvice 100 najbogatejših izpadli podjetnik Iztok Špan (letos 131. mesto) in Ivan Cajzek (149. mesto).

Podjetje Tajfun iz Planine, katerega direktor je Iztok Špan, zaposluje 270 delavcev, premoženje pa je ocenjeno na 12,3 milijone evrov.

Izdelujejo kmetijske in gozdarske stroje. Do lanskega leta so se trikrat zapored uvrstili na Managerjevo lestvico najbogatejših Slovencev, lani jim ta preboj ni uspel.

 

 

Ivan Cajzek, GIC gradnje
Ivan Cajzek, GIC gradnje

Razširjeno letvico pa zaključuje še en povratnik, Slatinčan Ivan Cajzek, lastnik gradbenega podjetja GIC gradnje, ki je bil v letih 2009 in 2010 med stoterico najbogatejših Slovencev, njegovo premoženje pa je letos ocenjeno na 11,5 milijona evrov.

Vsi štirje omenjeni se med drugim redno uvrščajo na našo lestvico 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja.

Vir: Manager

polsi-stajerski-klik