Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Člani folklore Blagovna zaplesali sedmo leto zapored (foto, video)


Že sedmo leto zapored deluje KD Blagovna, ki nam je v ta namen pripravila koncert. Skupaj z gosti smo se spomnili strih poklicev, običajev in, seveda, plesa. 

Soboto, 21.11.2015, so v večnamenski dvorani na Proseniškem obudili spomin na stare poklice, običaje in ples. Organizatorjem so se na odru pridružili tudi prijatelji iz različnih folklornih in zborovskih društev. Program pa je povezovala Nina Gajšek.

fs_blagovna

Kot prvi gostje so se predstavili folkloristi iz Otroške FS Pisanke KD Lipa Rečica. Predstavili so se z Prizorom iz ljudskih pesmi vasovanja. Folklorna skupina pili svoje znanje pod mentorstvom Erike Krašek.

Predstavili so se nam kolkloristi FS mestne četrti Slavko Šlander, zaplesali so nam Koroški splet in Gorenjske plese. Skupino vodi Maja Kos.

Veliko energije so na oder prinesli člani FD Oglarji, ŠoštanjZaplesali so nam Splet štajerskih plesov – Malender in Splet plesov – Štajeriš. Skupina deluje pod okriljem Milene Movh.

fs_blagovna-3

Organizatorji so medse povabili tudi ŽPZ Ljubežna. Pod vodstvom Vide Bukovac so nam zapele štiri pesmi Zapojmo pesem (besedlo: Janez Menart, glasba: Ragovan Gobec), Slovenka sem (besedilo: Ljudska, priredba: Pavle Bukavac), Sem zaljubljen bil (besedilo: Ljudska, priredba: Jože Leskovar), Jaz bi rad cigajnar bil (besedlo: Ljudska, priredba: Tadeja Vulc).

Domačini so za obiskovalce pripravili Splet plesov s Prekmurja in Štajeriš. Skupina pridno vadi pod budnim očesom Katarine Pavlič. Dokazali so da so med njimi dobre vezi prijateljstva in neglede na starost lahko počneš kar si želiš.

fs_blagovna-2

Posamezno so se nam predstavili tudi godci FS Blagovna.

Organizatorji so z gosti pripravili raznolik program, ki ga lahko preverite v video izsekih in bogati fotogaleriji. Vabljeni k ogledu.

Evelin Brodnik

stand-up-kozje-polsi-klik