Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čarovniško rajanje v Rogatcu (foto in video)


carovnice_rogatec_2015_1Minuli petek je minil v znamenju prvih čarovniških rajanj. Čarovnice so namreč že v petek in seveda tudi soboto zavzele gradove, trge, dvorišča in ulice po vsej Sloveniji. Proslavljale so noč čarovnic, ki ima korenine sicer v Ameriki, a se je v minulih letih dobro usidrala tudi pri nas.

Čarovnice in ostala grozljiva bitja smo v petkovem mraku obiskali v Rogatcu, pred Grajsko pristavo. Čarovnice iz Rogatca so se po besedah čarovnice Metke, pobudnice vsakoletnega rajanja čarovnic v Rogatcu, na dogodek pripravljale ves minuli teden. Tako so pripravile številna čarovniška presenečenja, namenjena tako otrokom kot staršem.

carovnice_rogatec_2015_2

Tudi letos delavnice, rajanje, ples in palačinke
Čarovnice iz Rogatca so poskrbele za brezplačne delavnice za najmlajše in ples čarovnic. Obiskovalci so se lahko posladkali s pečenim kostanjem in palačinkami, poskrbljeno pa je bilo tudi za živo čarovniško glasbo. Letošnja novost je bil temen rov, ki je bil zanimiv predvsem za najpogumnejše najmlajše.

Po rajanju, druženju in poku možnaristov, pa so tudi tokrat na bližnjem travniku na kresu zakurili čarovnico. Sledil je ples čarovnic okoli ognja, s čimer so čarovnice izrazile srečo in veselje, da niso v ognju končale same.

carovnice_rogatec_2015_3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij in video insertov, posnetih na čarovniškem rajanju.

eH

avtor-kant-klik-2015