Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

25 let KUD Trta Dolga Gora (foto, video)


Na Dolgi Gori se je v soboto, 28.11.2015, praznovalo. Svojo 25 letno obletnico do počastili člani Kulturno umetniškega društva Trta Dolga Gora. V ta namen so pripravili manjši koncert.

Društvo ima dolgo tradicijo, ki sega v leto 1990 in v misli ter načrte Jožeta Kadenška,  ustanovitelja društva. Jože še zmeraj vodi skupino kot umetniški vodja. Danes plešejo že lepo število plesov, pohvalijo pa se lahko tudi z štajerskimi, gorenjskimi, belokranjskimi in prekmurskimi nošami. Za svoj trud so prejeli tudi Maroltonove značke, ki se podeljujejo na področju ljubiteljske folklorne dejavnosti.

25letKUDTrtaDG

Pod okrlijem društva deluje tudi otroški zbor, predstavili so se nam s Kekčevo pesmijo, Jaz pa pojdem na Gorenjsko in Tri planke. Na harminiki jih je spremljal Jože Dobnik.

25letKUDTrtaDG-2

Na Dolgi Gori pa ne poje samo otroški zbor, ampak tudi mešani oktet Trta. Predstavili so se nam s Slovensko deželo in Rožo na poljani. Zbor deluje pod okriljem Alojza Firerja. Program zbora pa obsega tako narodne, kot tudi umetniške pesmi.

25letKUDTrtaDG-4

Medse so organizatorji povabili tudi Folklorno skupino Proseniško, KS se naj je predstavila s Štajerskimi plesi. 

25letKUDTrtaDG-3

Kako smo se imeli na Dolgi Gori preverite v video insertih ter fotogaleriji.

Evelin Brodnik

muzejski-polsi-klik2