Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi letos naši kraji med najlepšimi, Podčetrtku in Termam Olimia tudi Zlati Triglav (foto)


nagrajenci_najlepsi_kraji_kio_2015Tudi letos je Turistična zveza Slovenije v okviru akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna, nagradila najlepše kraje v državi. Podelitev je v torek potekala v Novi Gorici. In tudi tokrat so med nagrajenimi kraji Obsotelja in Kozjanskega. 

Na vseslovensko državno tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest se je letos uvrstilo 143 mest in krajev, 16 tematskih poti, 7 kampov, 11 mladinskih prenočišč in 5 bencinskih servisov. Najboljši trije v posamezni kategoriji so za svojo odličnost prejeli priznanja, slednja so prejeli tudi naši kraji. Priznanja sta predstavnikom najlepše urejenih krajev podelila predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Rogaška Slatina, Šentjur, Podsreda in Olimje prejemniki najvišjih priznanj
Rogaška Slatina je zmagovalec iz naših krajev in sicer v kategoriji zdraviliških krajev. V kategoriji trških in urbanih jeder je naziv najlepšega osvojil šentjurski Zgornji trg, tretje mesto v isti kategoriji pa je pripadlo Podsredi. V kategoriji najlepši izletniški kraji je drugo mesto pripadlo Olimju.

Občini Podčetrtek in Termam Olimia tudi Kristalni Triglav 
Občini Podčetrtek in podjetju Terme Olimia je FIJET Slovenija podelil Kristalni Triglav za vidne dosežke v slovenskem turizmu. Nagrado sta iz rok predsednika FIJET Slovenija Draga Bulca prevzela Peter Misja, župan Občine Podčetrtek in Florjan Vasle, direktor Term Olimia. Člani društva so letošnja nagrajenca izbrali zaradi njunega dolgoletnega dobrega sodelovanja v razvoju turizma, kraja in širšega območja.

V akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna sodeluje več kot dve tretjini slovenskih občin
V akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je v dobrih dveh desetletjih prerasla v vseslovensko gibanje, sodeluje, kot omenjeno, že več kot dve tretjini slovenskih občin, ki so iz leta v leto čedalje bolj urejene, k čemur zelo prispevajo prav člani turističnih društev in drugi sodelavci s prostovoljnim delom. V Sloveniji je več kot 600 turističnih društev z okoli 200.000 prostovoljci, ki sodelujejo v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna; vanjo sta torej vključena vsaka deseta Slovenka oziroma Slovenec.

Velik pomen prostovoljnega dela v turizmu sta na prireditvi poudarila tako predsednik TZS kot minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki je gostom znova predstavil nekatere poudarke v nadaljnjem razvoju slovenskega turizma; ta naj bi se z »re-invencijo«, ki je bila tudi osrednja tema letošnjih Dnevov slovenskega turizma, začenjal razvijati hitreje in predvsem uspešneje.

Vabljeni k ogledu galerij fotografij s prireditve Moja dežela, lepa in gostoljubna ter s posveta predsednikov Turističnih društev in podelitve priznanj prostovoljcem:

Fotografije s prireditve Moja dežela, lepa in gostoljubna 2015 (klik!).

Fotografije s posveta predsednikov TD in podelitvijo priznanj prostovoljcem (klik!).

Avtor fotografij: Iztok Pipan