Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun skoraj presenetil Cibono


cebular cibona 2015
foto: Jurica Galoic & Slavko Midzor/PIXSELL

Za košarkarji Tajfuna je tudi prvo gostovanje v ligi ABA. V znamenitem Draženovem domu so jih podpirali številni navijači in na koncu je manjkalo resnično malo, pa bi imeli Šentjurčani v prvih dveh tekmah vse štiri točke.

Cibona je začela bolje in povedla z 8:0. Šentjurska vrsta se je uspela pobrati brez minute odmora in v 1./4 gostiteljem prišla na 3 točke zaostanka. Sredi 2./4 je Tajfun s serijo 0:12 prešel v vodstvo 22:27. Ob polčasu sta bili ekipi izenačeni na 31.

V 3./4 je Cibona povedla za pol ducata točk, a so jih gostje do izteka periodi znova ujeli.

Podobno je bilo v sklepnem desetminutju. Ekipa Slavena Rimca je v 36. minuti vodila za 8 točk, a je Tajfun s hitro serijo izenačil. Cibona se je znova odlepila in povedla 65:60, a je kmalu znova prišlo do izenačenja, ki se je ponovilo še pri 68. Nekaj sekund pred koncem je pri 71:69 Ivan Držić z odprtega položaja poskušal za 3 točke, žoga se je odbijala po obroču, ki je ni sprejel vase, še pravočasno je potem z 2 poskušal še Sandi Čebular, a poljuba boginje sreče tokrat ni bilo.

Najboljši strelci Tajfuna: Bolčina 18, Čebular 13, Ponjavić 11, …

Izjavi

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
“Ciboni čestitam za zmago. Svojim igralcem nimam veliko za zameriti. To je bila naša prva tekma v gosteh. Na koncu smo imeli met za zmago, ki bi se lahko šel skozi obroč. Upam, da se nam bo to kmalu vrnilo. S celotno sliko v ABA ligi sem lahko doslej zadovoljen. Zaupam v svoje igralce.”

Aleksandar Ponjavić, igrač Tajfuna:
“Vedeli smo, da bo težka tekma, kar se je tudi potrdilo. Cibona ima nekaj kar izkušenih igralcev. V prvem polčasu so nam pobrali preveč skokov v napadu, ker so nekoliko močnejši na položaju centra. Ko smo to pomanjkljivost nadomestili, smo prišli skupaj. Žal smo v negotovi končnici izgubili.”

Naslednja tekma je že v torek, 6. 10. 2015, in sicer bo v Golovcu ob 21.00 tekma s Krko.

polsi-tajfun-aba-klik