Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poplave na Kozjanskem in v Obsotelju 2015: zalivalo objekte, ceste, prožijo se plazovi (foto)


gasilci-smarje1
Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah pri polnjenju protipoplavnih vreč (foto: PGD Šmarje)

Večdnevno obilno deževje je na območju občin Kozjanskega in Obsotelja povzročilo kar precej preglavic. Predvsem včeraj popoldne in zvečer so narasle vode zalivale stanovanjske in gospodarske objekte, nekatere ceste so poplavljene in neprevozne, sprožili so se zemeljski plazovi.

Objavljamo pregled po občinah.

ŠMARJE PRI JELŠAH
Včeraj nekaj po četrti uri popoldne je v Mestinju meteorna voda poplavila centralno skladišče trgovine Jager, ki ga je pogosto poplavljajo že v preteklosti.

Ob približno istem času je v Stranju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše.

Ob 17.43 je v Tinskem meteorna voda poplavila prostore stanovanjske hiše, v Zibiki pa je bila zaradi poplavljene vode nekaj časa neprevozna lokalna cesta Zibika-Sv. Štefan pri odcepu za Škofijo.

V šmarski Slomškovi ulici, ki je bila poplavljena lani, potok tokrat ni prestopil bregov.

V akcijah so na terenu intervenirali gasilci Posredovali gasilci PGD Mestinje, Sladka Gora, Šmarje pri Jelšah, PGD Sv. Štefan , PGD Zibika in PGD Loka pri Žusmu.

POŠLJITE NAM FOTKE NARAVNE UJME

Ste posneli zanimive fotografije poplav? Vabimo vas, da nam jih pošljete na [email protected] in objavili jih bomo v naši galeriji z navedbo vira.

ROGAŠKA SLATINA

Ob 16.02 je v Spodnjem Negonju, občina Rogaška Slatina, meteorna voda poplavila stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Rogaška, ki so vodo izčrpali in preprečili nadaljnje poplavljanje.

Ob 18.23 se je v Zgornjem Gaberniku v občini Rogaška Slatina ponovno sprožil zemeljski plaz, ki ogroža kozolec. Gasilci PGD Kostrivnica so plaz prekrili s folijo in uredili odvodnjavanje. Plaz so si ogledali tudi odgovorni CZ občine Rogaška Slatina.

ROGATEC
Ob 18.09 je Ob Potoku v Rogatcu meteorna voda ogrožala objekt. Gasilci PGD Rogatec so črpali meteorno vodo in preprečili poplavljanje objekta. Gasilci so še preventivno polnili protipoplavne vreče in opravljali ogled terena, kjer so vodotoki ogrožali objekte.

PODČETRTEK
Okrog 18.50 je na Zdraviliški cesti v Podčetrtku meteorna voda zalila prostore kampa. Posredovali so gasilci PGD Podčetrtek in Pristava pri Mestinju, ki so črpali vodo in nudili pomoč tudi pri nekaj stanovanjskih objektih, kjer so s postavitvijo protipoplavnih vreč in ostale zaščite preprečili poplavljanje.

KOZJE
Ob 14.20 je v kraju Lesično v občini Kozje zaradi močnega naliva meteorna voda ogrožala več objektov. Posredovali so gasilci PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje in s postavitvijo vreč ter uporabo improviziranih sredstev preprečili zalitje objektov.

Okoli tretje ure popoldne sta v Kozjem reka Bistrica in hudournik Bistergraben na več lokacijah ogrožala objekte. Gasilci PGD Kozje so preventivno napolnili in namestili protipoplavne vreče ter spremljali stanje na terenu.

Ob 15.30 so v Podsredi v občini Kozje gasilci PGD Podsreda polnili protipoplavne vreče in jih dostavljali na lokacije, kjer je reka Bistrica ogrožala objekte.

BISTRICA OB SOTLI
Dvajset minut do petih je voda poplavila stanovanjski objekt v Zagaju, občina Bistrici ob Sotli. Posredovali so gasilci PGD Bistrica ob Sotli in Polje-Sedlarjevo.Ob 17.00 je voda poplavila stanovanjski objekt v Dekmanci, občina Bistrica ob Sotli. Posredovali so gasilci PGD Bistrica ob Sotli in Polje-Sedlarjevo.Ob 18.35 je voda poplavila glavno cesto Bistrica ob Sotli–Trebče v občini Bistrica ob Sotli.

ŠENTJUR
Okrog 15.30 je v Šentjurju, Gorici pri Slivnici ter v Drobinskem zaradi močnega dežja meteorna voda zalila prostore trgovskega objekta in ogrožala več stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Šentjur so iz prostorov trgovine izčrpali meteorno vodo ter opravili preventivni pregled vodotokov Slomščica in Kozarice, gasilci PGD Slivnica pa so s prekopavanjem preprečili zalitje stanovanjskih hiš in s folijo prekrili plaz v Drobinskem.

Več fotografij v fotogaleriji, ki so jih posneli gasilci PGD Šmarje pri Jelšah:

koncert-poet-polsi