Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kmetje opozarjali na poštenost



shod kmetov ponikva 2015 - govornica

Na Ponikvi, rojstnem kraju blaženega Antona Martina Slomška, zavetnika kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva, je bilo pred tednom dni 12. vseslovensko srečanje kmetov. Vodilna misel tokratnega srečanja je bila: Najsrečnejše ljudi poštenje stori.

Dogodek je del sklopa promocijskega projekta Brez predsodkov o kmetijstvu, ki ga izvaja Kmetijsko gozdarska zbornica, ki ob tem navaja, da je njegov cilj širjenje pomena kmetijstva in skupne kmetijske politike, politike v osrčju katere je naša hrana, podeželje in okolje.

shod kmetov ponikva 2015 - ljudjePredsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič se je v govoru dotaknil tudi nizkih odkupnih cen domače pridelave in pozval kmete k včerajšnjim protestnim shodom.

Po dveh letih je bilo zbrano kmetstvo znova deležno obiska iz predsedniške palače. Da se vseslovensko srečanje kmetov odvija na Ponikvi, veliko zaslug nosi ena od sopobudnikov, dr. Marta Ciraj, ki je opozorila tudi na duhovno dimenzijo kmetstva.

V kulturnem programu so opozorili na še eno dimenzijo, ki zaznamuje kmetijsko dejavnost, saj Ivanka Uduč v svoje rime dvakrat vtkala besedo inšpekcija.

polovicka_celje_klik