Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

9. mednarodna turistična prireditev Bučn’ce 2015 (foto in video)


bucnce_2015_1Minulo soboto so Mestni trg v Šentjurju zavzele prave buče, potekala je namreč 9. mednarodna turistična prireditev Bučn’ce 2015. Na letošnji prireditvi so obiskovalci lahko občudovali buče različnih velikosti in oblik, pokušali bučno juho, prisotnih je bilo več kot 30 razstavljavcev.

Poleg buč tudi številni lokalni ponudniki
Dogodek je tudi letos potekal pod okriljem lokalnega časopisa Šentjurčan, soorganizator je bila Ljudska univerza Šentjur. Rdeča nit dogodka so bile seveda buče, jedi iz buč in ostali produkti, vezani na buče, a so tudi tokrat številni razstavljavci ponujali ostale dobrote in izdelke domače obrti.

bucnce_2015_2

S svojimi izdelki so se med drugim predstavile kmetije z dopolnilno dejavnostjo, pridelovalci kmetijskih pridelkov in ponudniki različnih storitev, izdelke in aktivnosti pa so predstavila tudi društva, šole, posamezniki z območja Lokalne akcijske skupine Od Pohorja do Bohorja in iz drugih krajev Slovenije.

Podelili številne nagrade
Ob kulturnem programu so na prireditvi podelili nagrade za največjo, najdaljšo in najtežjo bučo, pripravili delavnice za otroke ter podelili nagrade lokalnega časopisa Šentjurčan ob zaključku akcije “Najlepše rože”. Letos so po oceni žirantov najboljšo juho skuhali člani Planinskega društva Šentjur, ekipo so sestavljali Mihaela Rožej, Zdenka Petauer in Peter Jevšnik.

bucnce_2015_3

Najtežja več kot 80 kilogramov
Seveda pa so tudi letos obiskovalci na prireditev prinesli številne buče in se potegovali za nagrade. Najtežja buča naj bi tehtala več kot 80 kilogramov, najdaljša pa je v dolžino merila malo manj kot meter.

Pred kamero smo povabili Marijano Novak (lokalni časopis Šentjurčan), ki nam je zaupala zanimivosti z letošnje prireditve. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

koncert-poet-polsi