Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju obnovili šolsko zobno ambulanto


zobna_os_smarje_1Danes popoldne so v prostorih Osnovne šole Šmarje pri Jelšah v namen predali obnovljeno šolsko ambulanto in prostore zobne preventive. Zamenjani so bili tlaki in ploščice, pohištvo (tudi sanitarno), vodovodna napeljava, radiatorji, izvedena so bila slikopleskarska dela in potrebni posegi v elektroinštalacije ter ostali drobni inventar. Celotna investicija je stala približno 24.000 evrov.

Vrednost gradbenih, strojnih in elektroinštalacij je po besedah direktorice JZ ZD Šmarje pri Jelšah Irene Nunčič znašala 15.300 evrov, vrednost ostalih del pa še 8.600 evrov. O pridobitvi in samem projektu je Nunčičeva povedala naslednje: “Zaposleni opravljajo preventivne in kurativne zobozdravstvene storitve. Da bi jim lahko zagotovili ustrezne pogoje za kakovostno in varno delo, smo že v letu 2013 nabavili nov zobozdravstveni stroj. V začetku tega leta pa smo se odločili, da obnovimo vso nemedicinsko opremo in saniramo situacijo v sanitarijah. Tekom leta smo ugotovili, da bi bilo primerno, da prenovimo vse prostore šolske zobne ambulante in da v sklopu celovite prenove zagotovimo tudi ustrezen prostor za zobno preventivo kakor tudi uredimo večnamenski prostor ob zobni ordinaciji.”

zobna_os_smarje_2

Ob tej priložnosti se je Nunčičeva zahvalila Občini Šmarje pri Jelšah, ki so prisluhnili potrebam, da je potrebna celovita prenova in so projekt vsebinsko in finančno podprli.

Zbrane je ob koncu nagovoril tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Stanko Šket, nekdanji ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah, ki je izrazil veselje in navdušenje nad pridobitvijo. Preletel je zgodovino šolske zobne ambulante, vse od leta 1974.

zobna_os_smarje_3

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

polsi-storefest-klik