Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini nova parkirna ploščad (foto in video)


odprtje_garazne_ploscadi_teater_rogaska_1Včeraj so v Rogaški Slatini odprli novo parkirno ploščad, imenovano “PH Teater”. S tem je Rogaška bogatejša za štiriinštirideset novih parkirnih mest, katerih uporaba je za uporabnike brezplačna.

Do konca leta še kar nekaj novosti
Parkirna ploščad, ki se nahaja v neposredni bližini Kulturnega centra Rogaška Slatina, skupno premore kar 97 parkirnih mest. Objekt s kovinsko konstrukcijo in asfaltnimi voznimi površinami je v svoj namen predal župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, ki ni skrival navdušenja nad objektom. Več o investiciji in načrtih za prihodnost nam je zaupal pred kamero, prisluhnete mu lahko v spodnjem video posnetku:

Denar prispevala tudi Evropski sklad za regionalni razvoj in država
Promet na parkirišče je urejen preko uvozne in ločene izvozne klančine, pešcem so na voljo dvojne stopnice, na jugovzhodu proti Kulturnem centru in na severovzhodu proti Poslovnemu centru Sonce. Vrednost investicije, vključno s projektno dokumentacijo, strokovnim nadzorom in drugimi stroški, znaša 580.000 evrov, od tega je bilo kar 250.000 evrov pridobljenih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in iz državnega proračuna.

odprtje_garazne_ploscadi_teater_rogaska_2

Občina premore skupno kar 1830 javnih parkirnih mest
Je pa župan izpostavil, da izgradnja ploščadi predstavlja sklepno aktivnost v okviru projekta “Mladinski kulturni center Rogaška Slatina”, v prvi vrsti je parkirna ploščad namenjena obiskovalcem Kulturnega centra Rogaška Slatina, obenem pa je pridobitev potrebno razumeti kot naložbo, ki podpira in omogoča nadaljnji razvoj turistične dejavnosti in sprejem še večjega števila gostov v samem središču Rogaške Slatine. V Rogaški je tako skupno kar 1.830 javnih parkirnih mest, od tega jih je 300 v že zgrajenih parkirnih hišah.

odprtje_garazne_ploscadi_teater_rogaska_3

Za glasbeno-kulturni program so poskrbeli članici in član skupine Kvarta ter skupina učiteljev Glasbene šole Rogaška Slatina.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na odprtju.

eH

polovicka_celje_klik