Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Planina in Dobje za milijon do novega vodovoda


vodovod planina 2015 - Kopija
Župana Šentjurja in Dobja sta simbolno natočila vodo

Na območju občine Dobje in krajevne skupnosti Planina so se prebivalci v sušnih obdobjih srečevali s pomanjkanjem vode, prav tako pa je bilo oteženo priključevanje novih porabnikov.

Po letu in pol so se zaključila dela, vredna nekaj več kot milijon evrov, z gradnjo novega vodovoda iz smeri Bohorja.

V iskanju najustreznejše rešitve sta šentjurska in dobjanska občina združili moči in se prijavili na razpis regionalnega razvojnega programa in pridobili dobrega pol milijona sredstev, kar je zadoščalo za polovico investicije.

Skupno je bilo zgrajenih 10 kilometrov novih vodov, od tega štiri petine na šentjurski strani.  Aktivirana sta dva nova vodna vira, in sicer Zelenci ter Vejice, kjer je tudi črpališče. Na Planini in sv. Križu sta zgrajena dva vodohrana. Na območju občine Dobje je bil dograjen vodovodni sistem med Završami in Večjim Brdom. Tretja lokacija izgradnje vodovoda je med naseljema Paridol in Repuš.

Prisotne so nagovorili župan Šentjurja mag. Marko Diaci, župan Dobja Franc Leskovšek, vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za regionalni razvoj Marko Drofenik, v. d. generalnega direktorja in Anton Špan, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Planina pri Sevnici.

Planinska pesnica Ivanka Uduč je novi pridobitvi spisala nekaj visokih besed in nanizala nekaj podatkov o zgodovinskosti pridobitve: 

Oglejte si tudi utrinke z 38. Angelske nedelje, ki je bila na Planini istega dne! (klik!)

bR

polovicka_celje_klik