Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob zaključku poletja na Sladki Gori zabava za vse generacije (foto)


druzenje_generacij_sladka_gora_2015_1Minuli petek je pred vaško gasilskim domom na Sladki Gori v organizaciji TD Skriti biser potekala prireditev, namenjena vsem generacijam. Organizirali so jo ob zaključku poletja, z namenom, da se še zadnjič v letu poveselijo ob lepem in sončnem vremenu, preden kraj zopet obišče zima in s tem tudi hladni in zasneženi dnevi. 

Turistično društvo Skriti Biser že vrsto let skrbi za organizacijo številnih družabnih, izobraževalnih in zabavnih dogodkov v kraju. Organizirajo različne aktivnosti, med katerimi sta verjetno v širšem okolišu najbolj poznani Salamijada in pohod od gorce do gorce, skrbijo pa tudi za dobro počutje turistov, ki obiščejo ta zanimiv kraj, v katerem si lahko ogledajo zanimivo in eno izmed najlepših baročnih cerkva v tem koncu.

druzenje_generacij_sladka_gora_2015_2

Eden izmed dogodkov je bilo tudi petkovo popoldansko in večerno druženje generacij, kjer so se zbrali sicer maloštevilni krajani. Za mizo so ob kapljici rujnega in soku ter temperaturi zraka okoli 30° C kramljali ter se zabavali. Medtem so potekale priprave za kuhanje golaža, nad čemer je med drugimi bdela in aktivno sodelovala predsednica in gonilna sila TD Skriti biser Majda Jurše. Najmlajši so se zabavali z žogo, lahko so risali in slikali, zanje in seveda za ostale zbrane so v društvu najprej pripravili odličen pečen krompir.

V večernih urah, ko se je nad Sladko Goro pričelo mračiti, so postregli z odličnim golažem. Okusna jed, katere korenine segajo v 9. stoletje kot mesna juha kravjih pastirjev (beseda gulyás pomeni kravji pastir), je doživela odlično pozitivno kritiko obiskovalcev. Na koncu so bile na vrsti sveže pečene palačinke s številnimi nadevi.

druzenje_generacij_sladka_gora_2015_3

Kljub maloštevilnim obiskovalcem lahko zaključimo, da so organizatorji prireditev izpeljali povsem korektno in več kot zadovoljili pričakovanja obiskovalcev. Morda je k nekoliko nižji udeležbi botrovalo vreme, primerno za delo zunaj. Kakorkoli – pohvala TD Skriti biser, ki s so s tem in z vsemi preteklimi dogodki poskrbeli za družabno in tudi zabavno življenje v kraju ter nekoliko utišali tiste, ki največkrat tarnajo, da se na Sladki Gori ne dogaja nič.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

polovicka_celje_klik