Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Študentje, pravočasno po subvencionirano vozovnico!

skejter-foto

Slovenske železnice so 24. avgusta pričele s prodajo subvencioniranih vozovnic za dijake, za novo šolsko leto, za študente pa 24. septembra. Cene vozovnic ostajajo iste lanskoletnim. Vozovnice omogočajo še dodatne ugodnosti: ob koncih tedna, med prazniki in med počitnicami se lahko po Sloveniji na katerikoli relaciji peljete 50-odstotkov, po tujini 25-odstotkov ceneje, v času poletnih počitnic pa so vožnje na izbrani relaciji brezplačne.

Z vlaki Slovenskih železnic se prepelje več kot 16 milijonov potnikov na leto. Mladi do 26. leta pomenijo največji delež potnikov Slovenskih železnic – okrog 40 odstotkov vseh potnikov. Na prvi šolski dan je svojo potovanje v šolo vlak izbralo okrog 10.000 dijakov in dijakinj, prav toliko pa se pričakuje z novim študijskim letom tudi študentov.

Več vrst vozovnic.

Do subvencionirane vozovnice so upravičeni dijaki, študentje in udeleženci izobraževanja odraslih, ki bivajo najmanj dva kilometra od kraja izobraževanja. Na prodajnih mestih Slovenskih železnic je mogoče kupiti subvencionirane mesečne, polletne in letne vozovnice ter vozovnice za deset voženj. Priporočljivo jih je kupiti v predprodaji in se tako izogniti gneči na blagajnah v prvih dneh novega študijskega leta.

Z e-vlogo do nagrade!

E-vlogo za subvencionirane vozovnice lahko dijaki in študentje izpolnijo na spletni strani Slovenskih železnic in si tako poenostavijo nakup, hkrati pa sodelujejo v nagradnem žrebanju za potovanje in 3 dnevni oddih v Termah Olimia.

dekle-sedi

Dodatni popusti s subvencionirano vozovnico

Vsi, ki se bodo odločili za katero koli od subvencioniranih abonentskih vozovnic – mesečno, polletno ali letno – bodo nagrajeni še s popustom ABOš 25&50, kar pomeni, da bodo ob sobotah, nedeljah, praznikih – dela prostih dneh v RS ter med šolskimi počitnicami po Sloveniji potovali s 50-odstotnim popustom, v tujino pa s 25-odstotnim popustom, po ponudbi RailPlus.

S subvencionirano vozovnico za junij 2016 lahko med poletni počitnicami, od 1. julija do 31. avgusta, na isti relaciji potujejo celo brezplačno.

S subvencionirano mesečno, polletno ali letno vozovnico je mogoče uveljavljati tudi številne popuste za prenočitve v hotelih, hostlih, termah, vodnih parkih itn. Seznam ponudnikov je na spletni strani Slovenskih železnic, v rubriki Popust z vozovnico.

Informacije o subvencioniranih vozovnicah:

dobite na spletni strani Slovenskih železnic, železniških postajah, telefonski številki 01 29 13 332 in po e-pošti [email protected].