Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi Slatinčani začeli s pripravami na novo sezono (prihaja izkušena okrepitev)


rogaska trening 2015V dvorani II. OŠ Rogaška Slatina so danes skupnimi treningi začeli košarkarji Rogaške. V peti prvoligaški sezoni po povratku iz nižjih lig jih bo tretjo sezono zapored vodil domačin Damjan Novaković, ki tokrat še ni mogel računati na Coryja Remekuna, prvega Američana doslej, ki je podpisal pogodbo z aktualnimi državnimi podprvaki.

Nov obraz v največji slatinski dvorani je Matic Rebec, ki je lansko sezono, ko je bil član domžalske vrste, skoraj v celoti izpustil. Drugi novinec je to zgolj pogojno, saj je Dejan Milašinović v Rogaški Slatini že igral v sezonah 2011/12 in 2012/13. Oba igralca sta branilca.

Po poškodbi in operaciji bo v ekipi še naprej Milivoje Mijović. V moštvu ostajajo tudi Antonio BobanTadej Ferme, Borut Grušovnik, Željko Jotić in Mladen Primorac, ob njih pa tudi nekaj domačih mladih igralcev, ki bodo skušali najti svoj prostor.

Ekipo so zapustili Dražen Bubnić, Sandi Čebular, Žiga Dimec, Tadej Koštomaj, Vladimir Matić in Anže Pelc.

Državno prvenstvo se bo začelo 17. oktobra, v prvem delu pa bo nastopilo 9 klubov, ki bodo odigrali 16 tekem, kar je pol ducata manj kot lani. V ligo za prvaka se bodo uvrstili najboljši trije klubi, ki se jim bodo pridružili Tajfun, Krka in Union Olimpija, ki bodo igrali na dveh mednarodnih frontah. Možno je, da se bo Rogaška priključila tekmovanju, ki ga pripravlja mecen domžalskih košarkarjev.

Dodano naknadno

Ekipo Rogaške je okrepil tudi Miha Fon, ki je lansko sezono igral pri Grosbasketu in povprečno dosegel po 9 točk.

polovicka_celje_klik