Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 26. 8. 2015


Urednistvo_sentjur_policijska_postaja20. 8. 2015

ODTUJENO VOZILO

Pri urejanju tehničnega pregleda in dokumentacije je delavec tehničnih pregledov ugotovil, da so imeli na teh. pregledu osebni avtomobil, pripeljan iz tujine, za katerega je v evidencah razpis zaradi tatvine v tujini. Policisti PP Šentjur so vozilo in dokumentacijo zasegli, po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na tožilstvo.

21. 8. 2015

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

NN voznik je lastnici vozila namenoma poškodoval vozilo in sicer z ostrim predmetom in gorečim predmetom. Oškodovanka je imela vozilo zaradi gradbišča na dovozni cesti do doma parkirano na drugem mestu kot ponavadi. Odstopila je od pregona NN storilca, prijavila pa le zaradi uveljavljanja zavarovanja.

IZGUBA DENARNICE

Občan je prijavil izgubo denarnice, ki jo je izgubil 19. 8. 2015 v Šentjurju, in sicer v športnem parku Šentjur oz. na pomožnem nogometnem igrišču. V primeru najdbe prosi, da se denarnica z dokumenti prinese na PP Šentjur.

PROMETNA NESREČA

Zaradi prekratke varnostne razdalje je voznica nasproti policijske postaje Šentjur trčila v pred seboj vozeč OA, ki se je zaradi prometnega toka pred seboj ustavil. Ker se nista mogla sama dogovoriti, smo prometno nesrečo obravnavali in voznici izdali plačilni nalog.

VLOMNA TATVINA

V popoldanskih urah je lastnica vikenda prijavila, da ji je NN od prejšnje sobote vlomil v prostor s prešo na vikendu vendar iz njega ni vzel nič. Policisti opravili ogled in bomo o poskusu vloma s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

RAZGRAJAL V LOKALU

Ponoči je opit moški v lokalu v Šentjurju kršil javni red in mir, razbijal kozarce v lokalu ter kljub opozorilom varnostnikov z dejanjem ni prenehal. Takrat so se mimo pripeljali policisti, ki so razgrajači pomirili s položnico in ga napotili domov.

PREPOVEDANA DROGA

Ponoči pa sta policista mladeniču zasegla neznano snov, sum, da gre za prepovedano drogo. Po analizi zasežene snovi bo zoper njega sledi obdolžilni predlog na sodišče.

KRŠITVE JAVNEGA REDA IN MIRU

V pozno popoldanskem času pa so policisti prejeli še prijavi dveh kršitev javnega reda in miru, obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog.

OSEL NA CESTI

Ponoči sta policista na Proseniškem naletela na osla, ki je bil na cesti. Osla sta z vrvjo zadržala, nato pa sta o tem obvestila lastnika, ki je bil policistoma za »pridržanje« njegove živali zelo hvaležen.

23. 8. 2015

PROMETNA NESREČA

Policisti  so obravnavali padec neprevidnega motorista na relaciji Prevorje – Šentjur in sicer je padel v trenutku, ko je navozil na pesek, ki ga je prinesel dež na vozišču. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval. Ker hitrosti vožnje ni prilagodil stanju in lastnosti ceste mu je bil izdan plačilni nalog.

ZDRAVSTVENE TEŽAVE OSEBE

Na policijo je bilo prijavljeno, da pogrešajo osebo, ki je niso videli od prejšnjega dne. Policisti so s pomočjo gasilcev preko balkona vstopili v stanovanje pogrešanega, le tega našli in mu pomagali. Zaradi zdravstvenih težav je na kraju bil zdravnik, ki je osebo napotil na pregled v bolnico.

24. 8. 2015

TATVINE NA AVTOCESTI

Policisti smo bili obveščeni, da je preko vikenda neznanec na avtocesti iz dveh bagrov odtujil dizelsko gorivo in da je v bližini ukradel še filc folijo, ki jo delavci potrebujejo pri izgradnji protihrupnega zidu.  Zoper  storilce bomo podali kazensko ovadbo.

RAZGRAJAČ

Popoldan smo bili obveščeni, da je poznana oseba v lokalu kršila javni red in mir, vendar je pred prihodom policistov na kraj, lokal zapustila. Izdan mu bo plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

 

VARNA POT V ŠOLO

Policisti PP Šentjur obveščajo vse udeležence v cestnem prometu na začetek šolskega leta 2015/16, saj bo policija v dneh že pred začetkom šolskega leta opravljala poostren nadzor prometa v bližini šol, še bolj striktno pa bo opravljala poostren nadzor prometa v prvih šolskih dneh. Poseben poudarek bo na umirjanju hitrosti vozil v bližini šol in vrtcev, prevozov otrok v šolo in tehnični brezhibnosti vozil, s katerimi se prevažajo otroci.

Apeliramo na vse voznike, da hitrost svoje vožnje prilagodite prometnim razmeram in postavljeni prometni signalizaciji, da ne bo prihajalo do prometnih nesreč, saj je potrebno na naše »najmlajše« še posebej paziti. Zelo pomembno pa je, da s svojo prometno kulturo in obnašanjem ter upoštevanjem prometnih predpisov, dajete vzgled svojim otrokom.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Martin Kumer

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor II.

polovicka_celje_klik