Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Petnajsti turnir vabljenih dvojic ponovno odlično uspel


udelezenci turnirja dvojic kozje 2015Tenis klub Kozje organizira turnirje vabljenih dvojic že vse od leta 2001, ko so prvega organizirali ob otvoritvi razsvetljave na teniških igriščih v Kozjem. Od takrat naprej se vsako leto zberejo na enem takšnem turnirju, tako da je bil letošnji že petnajsti.

V soboto 29. avgusta se je zbralo 12 povabljenih, zdajšnjih in nekdanjih članov Tenis kluba Kozje. Sistem tekmovanja je bil takšen, da so se dvojice žrebale in nato zamenjale po vsakem krogu. Po treh odigranih krogih so se vsakemu tekmovalcu seštele vse osvojene igre v treh krogih in na osnovi seštevka se je določilo kdo bo igral v finalu in kdo v tekmi za tretje mesto. Finalna para sta sestavljala prvo in četrtouvrščeni tenisač Roman Gradišek in Tomaž Mlinar proti drugo in tretje uvrščenemu Toniju Hostniku in Bojanu Krivcu. V tekmi za tretje mesto pa so se pomerili peto in osmouvrščeni Zoran Perčič in Marjan Hartl proti šesto in sedmo uvrščenima Alešu Zajcu in Bernardu Goršaku. V finalu sta bila Toni in Bojan uspešnejša od Romana in Tomaža in tako se je Toni veselil svoje druge zmage na takšnih turnirjih (prvič je zmagal pred desetimi leti s Tiborjem Palfyjem), Bojanu pa je to bila sploh prva zmaga, najvišje doslej je bil drugi z Bojanom Borštnerjem na čisto prvem turnirju leta 2001. Tekmo za tretje mesto sta po izenačeni in zanimivi borbi dobila Aleš in Bernard.

Tekmovanje je potekalo v lepem (mogoče celo prevročem) vremenu, sledilo pa mu je druženje ob dobrotah z ražnja in pijači ter pogovorih v katerih se je utrnil tudi marsikateri spomin z desetletja in pol turnirjev vabljenih dvojic. (R.G.)

polovicka_celje_klik