Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Vokalne skupine Glasovir v sklopu Rokovega poletja (foto, video)


_DSC7067 (Kopiraj)

Minuli petek se je v cerkvi sv. Roka odvil predzadnji večer v sklopu Rokovega poletja 2015. Tokrat so nastopile članice Vokalne skupine Glasovir iz Šentjurja pri Celju, ki so večer popestrile s cerkvenimi in ljudskimi pesmimi.

Vokalno skupino Glasovir sestavlja 15 pevk, ki delujejo pod umetniškim vodstvom prof. Simone Zdolšek. Sam koncert je bil razdeljen na dva dela – v prvem delu so se pevke predstavile s cerkvenimi napevi, v drugem delu pa z ljudskimi pesmimi.

Pri pesmi Zrejlo je žito jih je na violini spremljala Zala Oblak, Blanka Čakš pa je pri nekaterih pesmih poskrbela za spremljavo na orglah in klaviaturah. Koncert je povezovala Maja Ratej, za čudovito osvetlitev pa je poskrbel Borut Bevc.
_DSC6985 (Kopiraj)
Kot so na koncertu povedale članice Vokalne skupine Glasovir, le-ta letos praznuje 15-letnico delovanja, ob kateri bodo pripravile tudi koncert. Sprva so izvedbo koncerta načrtovale v mesecu septembru, ker pa so si vzele nekoliko več počitka in dopusta, bodo koncert ob 15-letnici prestavile na pomlad.

v/t/f: Dejan Hribernik