Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jernejeva nedelja v Zibiki 2015 s kravjo ruleto (foto, video)


_DSC7221 (Kopiraj)
V nedeljo, 23. avgusta, so se v Zibiki odvile tradicionalne šaljive kmečke igre s kravjo ruleto. Prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali 21. Jernejeva nedelja, je postregla z zanimivimi igrami, srečelovom, kravjo ruleto in veliko veselico, na kateri so zbrane obiskovalce zabavali člani ansambla Veseli svatje.
Nova mapa (2)1 (Kopiraj)

Tradicionalna, tokrat že 21. Jernejeva nedelja je bila tudi po zaslugi sončnega in toplega poletnega dne odlično obiskana. Že med samimi vaškimi igrami je bilo prizorišče dodobra napolnjeno. Tekmovalci iz desetih ekip so se med sabo pomerili v petih zanimivih igrah na poligonu.

Po videnem so se tekmovalci izvrstno zabavali, saj se jih je kar nekaj po zaslugi kolegov iz ekip “okopalo” v škafih, napolnjenih z vodo. Med sabo so se pomerile ekipe: I LOVE SVETI ŠTEFAN, DPM ŠENTJUR, ŠD KRISTAN VRH, NEZBIŠE, ŠD TINSKO, SK SEJALEC, KIMI KOSTRIVNICA, ŠENTVIŠKE GASILKE in najbolj oddaljena ekipa, ekipa GABERKE iz Savinjske doline.

Na koncu so slavili člani ekipe KIMI KOSTRIVNICA pred ekipo NEZBIŠE, tretje mesto pa so si prislužili člani ekipe ŠD KRISTAN VRH. Po končanih disciplinah so se ekipe med sabo lahko pomerile v vleki vrvi.

Med moškimi so slavili člani ekipe SK Sejalec iz Šmarja pri Jelšah, drugi so bili Kimi Kostrivnica, tretje uvrščena pa je bila ekipa iz Gaberk. Med ženskami so vnovič slavile Šentviške gasilke pred drugo uvrščeno ekipo iz Gaberk.

Nova mapa (2) (Kopiraj)

Omeniti velja, da je nekaj obiskovalcev iz Gaberk prišlo kar peš – ti so se na pot odpravili že v petek, nekaj pa se jih je pripeljalo s kolesi. Po končanem tekmovalnem delu so za zabavo poskrbeli člani ansambla Veseli svatje.

v/t/f: Dejan Hribernik

dalmatinske-polsi-klik