Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Smučarski skoki v Žahenbercu pri Rogatcu 2015 (foto, video)


skoki-zahenberc-naslovna“Planica, Planica, že pridemo nazaj, v Planico, v Planico, pod Ponce v zimski raj!” na čast našemu skakalnemu ponosu prepevajo Avseniki, v dolini Žahenberc pod Donačko goro je bila minulo soboto njihova pesem namenjena skakalnim junakom tamkajšnjega športnega društva Gamsi in njihovim gostom iz Velenja, Jablancev in ŠD Breza.

Devetindvajset pogumnežev in ena pogumnica so se namreč pomerili v priljubljeni disciplini slovenskega nacionalnega športa – v smučarskih skokih. Od najmlajših devetletnežev vse do veteranov, ki so za seboj pustili že abrahama, se namreč ni ustrašilo žahenberške velikanke s kritično točko pri dvajsetih metrih. Leteli so, vsaj za lokalne razmere, visoko in daleč, tudi do 17 metrske znamke.

Tekmovalci so bili razporejeni v 7 starostnih kategorij. Med najmlajšimi skaklci do 9 let je zmagal Anže Brecl iz SSK Velenje, do 10 let je zmagal njegov klubski kolega Žiga Gajser, v kategoriji do 11 let pa še en velenjčan Patrik Hladnik, ki je navdušil s slogom in zbral najvišje število točk od skakalcev v vseh kategorijah. Med deklicami do 11 let se je po skakalnici pogumno spustila Velenjčanka Viktorija Brecl.

skoki-zahenberc1

V članski konkurenci je tesno, za 0,5 točke pred klubskim kolegom iz Jablance Petrom Došlerjem zmagal Sašo Potočnik. Pri veteranih nad 35 let pa pokal za prvo mesto ostaja doma, saj je konkurenco preskočil domačin, predsednik in alfa&omega drušva ŠD Gamsi Dušan Vuk. V kategoriji veteranov nad 45 let pa sta za svoja leta odlično skakala Marjan Potočnik iz ŠK Jablanc in Vinko Marot iz ŠK Breze.

Oglejte si podrobne rezultate tekmovanja (klik!)

skoki-zahenberc2
Izjemen stilist Žiga Gajser iz Velenja

Žahenberškega skakalnega praznika se je udeležilo večje število gledalcev, ki so glasno podpirali svoje skakalne junake. Ob takšnem odzivu javnosti organizatorji niso ostali ravnodušni in so napovedali začetek dolge tradicije skakalnih tekmovanj v dolini pod Donačko goro.

skoki-zahenberc-zadnja
Ta dan so v Žahenbercu bili vsi zmagovalci

Ali bo Žahenberc kdaj dosegel mednarodni sloves meke slovenskih skokov Planice je vprašanje za zanamce, a  Gamsi iz Rogatca so svojo skakalno športno zgodbo zagotovo zastavili v pravo smer.

Oglejte si video inserte poletov v Žahenbercu:

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije:

t,f,v: R.Č.

polsi-komarji-voluhar2