Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini podelili plakete “Slatnska legenda”


slatnska_legenda_2015 (1) V sredo, 24. junija 2015, so v Rogaški Slatini po nekajletnem premoru ponovno obudili prireditev, imenovano Slatn’ska legenda. Gre za prireditev, na kateri proglasijo osebo, ki je tako ali drugače poznana v Rogaški Slatini. Organizator prireditve je bilo Kulturno društvo Kristali.

slatnska_legenda_2015 (2) Sredino popoldne je bilo v Rogaški Slatini na trenutke deževno (močan dež je dodobra namočil postavljen oder in ozvočenje), zato se do skoraj zadnjega trenutka ni vedelo, ali prireditev sploh bo oziroma če bo, v kakšni obliki jo bodo pripravili. A več glav več vé in tako so organizatorji skupaj z nekaterimi nastopajočimi našli rešitev. Na prireditvi, ki se je odvila pod streho na terasi Central Cafeja, so kot glavni gostje večera nastopili člani Big banda Šmarje pri Jelšah pod vodstvom Kaje Bicskey, s svojima nastopoma pa sta prireditev lepo izpopolnila še Ana Junger in Aleš Mlinarič, ki ga je na klavirju spremljal Josip Tkalec. Niti večera je več kot odlično povezoval Aleš Novak, ki je organizatorjem predlagal, da naslednje leto prireditev prestavijo v Šmarje, saj so iz Šmarja prihajali člani big banda, povezovalec Aleš Novak, organizatorji pa so si iz Šmarja izposodili tudi oder, na katerem naj bi se prireditev prvotno odvila.

slatnska_legenda_2015 (3)Organizatorji so za “Slatn’ske legende” naročili prav posebne steklene plošče, ki visijo na steni terase omenjenega lokala. Za leto 2015 je naziv Slatn’ska legenda prejel Vladimir Henrik Grubelnik – Hinko, organizatorji pa so podelili tudi posebno poimenovanje Slatn’ska legenda, in sicer pokojnemu Janezu Jungerju, vodji Stella Orchestra.

v/f: Dejan Hribernik

polsi-komarji-voluhar2