Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Stand up komiki v Šmarju do solz nasmejali obiskovalce


standup_smarjeŽe tradicionalno je Aleš Novak v sodelovanju s številnimi znanimi slovenskimi komiki pripravil večer stand up komedije v Šmarju. Poleg Novaka so na odru nastopili Sašo Stare, Uroš Kuzman, Jure Godler in Tilen Artač.

Tokratna prireditev je bila zaradi napovedanega deževnega in hladnega vremena namesto na dvorišču Jelšingrada prestavljena v zgornjo dvorano kulturnega doma v Šmarju. To se je na koncu izkazalo za pametno odločitev, saj so bile vremenske razmere zaradi hladnega vremena neugodne za izvedbo dogodka na prostem.

Ker pa je bila prireditev prestavljena v kulturni dom, je prišlo do omejitve števila vstopnic in tako so številni oboževalci, ki so bili prepozni za nakup vstopnic, ostali pred vrati, saj je bila dvorana napolnjena do zadnjega kotička.
stand_up_smarje (1)

Kot prvi je na oder stopil komik Sašo Stare iz Kranja, ki se je predvsem ponorčeval iz svoje telesne hibe – debelosti. Obiskovalcem je dal celo priložnost in jih poprosil, naj ga čim izvirnejše užalijo – to pa jim, seveda, ni uspelo.

Za njim je na oder stopil dr. Uroš Kuzman, asistent na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, ki je dvorano s svojimi vložki nasmejal do solz, prav tako pa se ni pozabil pošaliti na račun prebivalcev Zibike.

Kot zadnja sta na oder stopila Jure Godler in Tilen Artač, ki ju lahko zasledimo v oddajah nacionalne televizije. Predstavila sta se z oponašanjem znanih osebnosti iz slovenskega prostora.

Domačin Aleš Novak je natrosil izbor novih lokalnih šal, pri čemer mu je na roko šla sprememba na županskem stolčku, ki je v obdelavo prinesla nekaj svežega materiala. Navduševal se je tudi nad (vele)mestom Grobelnim z izvozoma “sever” in “center” na novem železniškem nadvozu ter nad lokal-patriotizmom župana Stanka Šketa, ki je takoj po odvzemu oblasti v Šmarju pri Jelšah potolkel drevored brez na Kolodvorski ulici.
stand_up_smarje (2)

Po odzivu obiskovalcev sodeč je večer stand up komedije v Šmarju postal izredno priljubljena in obiskana prireditev. Obiskovalci ta večer pozabijo na vse tegobe, ki jih dajejo v resničnem življenju, ter se sprostijo in nasmejejo do solz. Verjetno pa bi bila prireditev še bistveno močneje obiskana, če jo organizatorjem ne bi zagodlo muhasto vreme, ki že skoraj spominja na monsunsko podnebje.

f/t: Dejan Hribernik

polsi-komarji-voluhar2