Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski učenci predstavili raziskovalne naloge, najboljše sprejel župan (foto)


sprejem_ucencev_pri_zupanu_2015_1V sredo, 17. junija, je v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah potekala predstavitev letošnjih raziskovalnih nalog, po predstavitvi pa je sledil sprejem učencev OŠ Šmarje pri Jelšah in Glasbene šole Rogaška Slatina pri županu občine Šmarje pri Jelšah Stanku Šketu.

V tem šolskem letu (2014/2015) Osnovno šolo Šmarje pri Jelšah obiskuje 934 učencev, oblikovanih je 46 oddelkov. V  centralno šolo je vključenih 719 učencev v 30 oddelkih, podružnične šole pa 215 učencev  v 16 oddelkih. Organiziranih je še 17 skupin podaljšanega bivanja in 2 skupini jutranjega varstva.

Na vsakoletni sprejem so povabljeni tisti učenci, ki so dosegli vidnejše uvrstitve na državnih tekmovanjih, bili vsestransko aktivni in prizadevni ter učenci, ki so vsa leta dosegli povprečno oceno, višjo ali enako 4,5. Letos je bilo izbranih skupno 63 učenk in učencev Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, od tega 33 devetošolcev, in 4 učenke Glasbene šole Rogaška Slatina.

sprejem_ucencev_pri_zupanu_2015_2

Še pred sprejemom pri županu pa je povezovalka programa Maja Ratej učenke in učence OŠ Šmarje pri Jelšah povabila k predstavitvi letošnjih treh raziskovalnih nalog. Prve so bile na vrsti učenke Tina Javeršek (9.b), Katja Zalokar (9.d) in Urška Mužerlin (9.b), ki so pod mentorstvom Marjete Dečman Iglič predstavile raziskovalno nalogo z naslovom Ko molekula DNA postane vidna. Druga raziskovalna naloga je nosila naslov Kometi in elementi tira, mladi raziskovalci pa so bili Domen Kamplet, Tadej Zidar in Aleška Voh, vsi učenci 7.b razreda pod mentorstvom Martine Petauer. Naslov tretje in zadnje letošnje raziskovalne naloge pa je bil Pojdimo do filma. Mladi raziskovalki sta bili Anja Kunej in Zala Petauer, učenki 8.d razreda, njuna mentorica pa Mateja Voh. Med predstavitvami raziskovalnih nalog so za glasbeni predah poskrbele učenke Glasbene šole Rogaška Slatina in sicer Lara Regoršek (citre), Eva Novak (citre), Manca Schmid (kitara) in Vlasta Sajko.

Župan letos sprejel 63 najboljših učenk in učencev

sprejem_ucencev_pri_zupanu_2015_4Po predstavitvi raziskovalnih nalog je sledil sprejem pri županu, ki je najboljšim učencem OŠ Šmarje podelil knjižno nagrado Svet v presežnikih z njegovim posvetilom. Župan Stanko Šket je v nagovoru med drugim izpostavil, da je ponosen na dosežke učencev in na to, da je dvorana gostila toliko perspektivnih mladih ljudi, ki so odraščali na osnovni šoli ki jo je sam dolga leta uspešno vodil.

Sprejema pri županu se je letos udeležilo 63 učencev OŠ Šmarje pri Jelšah, od tega skupno 33 devetošolcev. Število letošnjih devetošolcev, ki so imeli vsa leta povprečje ocen nad 4,5 se je ustavilo pri številki 30. Sicer pa so učenci OŠ Šmarje pri Jelšah so v šolskem letu 2014/2015 dosegli 40 zlatih priznanj ali plaket, 114 srebrnih in mnogo bronastih priznanj.

Učenke in učence je najprej pohvalil ter se za njihov trud in dosežke zahvalil Stanko Šket. Seveda pa sta pred  zbrane stopila tudi ravnateljica Glasbene šole Rogaška Slatina Tatjana Šolman in ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Mitja Šket. V kratkih nagovorih so vsi izpostavil pomen dosežkov tako za šolo in občino kot za posameznike, nosilce uspehov. Zaželeli so jim uspešno nadaljevanje šolanja in uspehov v življenju.

Pred zaključkom pa je na oder stopila tudi Zlatka Pilko, kateri se je aktualni župan in nekdanji ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Stanko Šket zahvalil za vse dosedanje delo pri sprejemu najboljših učencev pri županu ter njeno delo simbolno prenesel na Damjana Boštjančiča.

sprejem_ucencev_pri_zupanu_2015_5

Po končani prireditvi je sledilo družabno srečanje in pogostitev vseh udeležencev prireditve v spodnji dvorani Kulturnega doma. Seznam učenk in učencev, ki so bili letos na sprejemu ter njihove dosežke, si lahko ogledate na povezavi (klik!).

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na dogodku.

t/f: eH

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin