Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijske kmečke igre na Ponikvi 2015 (foto, video)


kmeckeigreSobotno druženje so različne generacije na domačiji Slom pri Ponikvi, združili člani društva podeželske mladine Šentjur. Ti so poskrbeli za regijske kmečke igre in veselico z ansamblom Unikat.

Čeprav jim je vreme ponagajalo, je tekmovalce spremljalo kar nekaj gledalcev, tik pred zahodom pa je vendarle posijalo tudi sonce

Na Slomu se je s tem dogodkom tudi končalo državno tekmovanje Društva koscev in kosic Slovenije, dobili smo najboljše v različnih kategorijah.

kmeckeigrePri mladincih sta bila najboljša Zala Janža in Denis Jereb, v ženski kategoriji pa je bila najboljša Marija Veršič,  najboljši v senior kategoriji pa Vinko Boršnik in nazadnje še v  kraljevi kategoriji je bil najboljši David Avgustinčič. Najboljši v štafeti pa Slovenia beauty.

REZULTATI REGIJSKIH KMEČKIH IGER
Zaradi slabega vremena pa so se regijske kmečke igre končale pri treh igrah, tekmovalci so se pomerili v košnji, grabljenju in prenosu jabolk. Tekmovalo je osem ekip, prvih šest pa boste lahko videli tudi na državnem tekmovanju 4. julija.

Najboljše tri ekipe:

1. Društvo podeželske mladine Slovenske konjice

2. Društvo podeželske mladine Tabor

3. Društvo podeželske mladine Spodnja Savinjska dolina

Najboljši kosci:

1. Miha Podkubovšek

2. Luka Encibastl

3. Gregor Jezernik

Najboljše grabljice:

1. Urška Jezernik

2. Veronika Kolar

3. Neža Videnšek

Kratke izseke si lahko ogledate tudi v videu.

Za veselico pa je poskrbel ansambel Unikat, tudi fantje so svoje soplesalke hitro zavrteli in nekaj smo jih ujeli tudi mi, če ste med njimi pa preverite v fotogaleriji – vabljeni k ogledu.

Evelin Brodnik

polsi-komarji-voluhar2