Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina ponovno gostila dirko po Sloveniji (foto)


foto4447
S startno zastavico je v Rogaški Slatini pomahal župan mag. Branko Kidrič. (foto: Tour of Slovenia FB)

Rogaška Slatina je minulo nedeljo že drugič zapored gostila start etape kolesarske dirke po Sloveniji (tokrat v svoji 22. izvedbi).

Slatinčani so bili počaščeni s startom zadnje, 4. etape dirke, ki je potekala od Rogaške Slatine mimo Šmarja pri Jelšah, preko novega nadvoza v Grobelnem, od koder so kolesarji nadaljevali proti Celju. Laškem, Radečam, Trebnjem ter etapo in dirko zaključili v Novem Mestu. Zadnja etapa Dirke po Sloveniji je bila dolga skupaj 165,5 kilometrov, skupaj so kolesarji v 4 etapah prevozili 534,8 kilometra.

“Slatinsko” etapo je najhitreje prevozil član slovenske ekipe Adria Mobil Marko Klump, ki je do novega mesta potreboval 3 ure, 47 minut in 10 sekund, kar pomeni, da je vozil s povprečno hitrostjo 43,7 km/h. V cilj je sicer prišel kot prvi kolesar v sprintu glavnine 93 kolesarjev.

kolesarji-nadvoz
Takole so se kolesarji povzpeti na novi nadvoz nad železnico v Grobelnem. (foto: Dejan Hribernik)

Celotno dirko je sicer dobil njegov ekipni tovariš, prav tako slovenski kolesar Primož Roglič. 543 kilometrov letošnje dirke po Sloveniji je bivši smučarski skakalec prevozil v 13 urah, 42 minutah in 16 sekundah s povprečno hitrostjo 39 km/h.

Rezultate slatinske etape in celotne dirke si lahko ogledate na tej povezavi (klik).

Vabljeni tudi k ogledu spodnje galerije fotografij.