Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Regijsko preverjanje ekip PP Civilne zaščite in Rdečega križa v Rečici ob Savinji (foto)


regijsko-naslovnaIzpostava URSZR Celje je v sodelovanju z območnim združenjem RK Zgornje Savinjske doline Mozirje in Občino Rečica ob Savinji v soboto, 6. junija organizirala XXI. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju usposobljenosti je sodelovalo 10 ekip prve moči Civilne zaščite občin, gospodarskih družb, zavodov in drugih organizacij, šol in drugih javnih zavodov. Preverjanje je potekalo na štirih lokacijah v okolici Rečice ob Savinji.

Tematika letošnjega regijskega preverjanja usposobljenosti je bila preverjanje delovanja in usposobljenosti ekip prve pomoči ob utopitvi, neurju, plazu ter ugrabitev v šoli oz. terorizmu.

Svoje znanje nudenja prve pomoči so prikazale naslednje ekipe: ekipa prve pomoči Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, BSH Hišni aparati Nazarje, Gorenje d,d., gasilci občin GZ Šmarje pri Jelšah, ekipa rdečega križa iz občin Rečica in Ljubno, ekipa MO Celje, ekipa Prve pomoči Žiče ter Rdečega križa Slovenske Konjice, ekipi iz Prebolda in Šentjurja, izven konkurence pa je tekmovala ekipa iz Kopra.

Po mnenju strokovne komisije so največ pokazali ekipa Gorenje d. d. Velenje, nato OZRK Šentjur GZ občine Šentjur, in BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje na tretjem mestu.

Ekipa Gorenje d. d. Velenje, se bo udeležila državnega preverjanja ekip PP, CZ in RK, ki bo 3. oktobra 2015 v Murski Soboti.

Fotogalerijo z dogodka si oglejte na tej povezavi (klik!)

R. Č.

dragojevic-polsi-klik