Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prve vaške igre na Grobelnem več kot uspele (foto)


Vaske igre Grobelno 2015_00015
Zmagovalna ekipa prvih iger na Grobelnem, skupaj z glavnimi organizatorji

Pri domu krajanov na Grobelnem je bilo včeraj skoraj ves dan zelo živahno. Okolica doma, kjer je sedež Krajevne skupnosti Grobelno in Športnega mladinskega društva Grobelno, ki sta bila organizatorja dogodka, je bila namreč prizorišče prvih krajevnih vaških iger.

Udeležilo se jih je devet ekip: Bezovje, Brezje, Grobelno, Grobelno Center, Stopče, Vodule, Vrh, Tratna in Žgajnce. Petčlanske zasedbe, ki so morale imeti dva člana starejša od 40 let in vsebovati vsaj dve članici, so se pomerile v sedmih spretnostno-zabavnih igrah, ki so zahtevale tudi nekaj moči, vsekakor pa so pokazale, kako pomembno je medsebojno sodelovanje. Na koncu je sicer največ točk zbrala centrska ekipa, ki je vsaj za eno leto v varstvo prejela prehodni pokal.

kita grobelnega 2015

Tekmovanje je trajalo skoraj ves “šiht”, organizacija pa je bila izpeljana na nivoju za izvoz, tako da nepoučen opazovalec ne bi mogel reči, da je šlo za prvi tovrstni dogodek. Sodelujoče so poleg majic za napolnitev z energijo oskrbeli še z obrokom, tekočino in spominsko diplomo. V posebnem tekmovanju za naziv Grobelnska kita je dva pollitrska kozarca hmeljnega napitka v iztegnjenih rokah najdlje, dobrih ducat minut, držal Ivan Prelog, ki se mu je najdlje upiral Jure Ljubej.

Na prizorišču je bila postavljena tudi mini tržnica, najmlajši pa so se lahko poskusili v ježi konj. Zbrani so zbirali tudi sredstva za opremo otroškega igrišča in zbirali podpise proti ukinitvi pošte.

Spodaj si oglejte fotoutrinke Jureta Kolarja

 

bR

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin