Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 17. 6. 2015


Prometna nesreča s telesnimi poškodbami 1

Policisti so bili v torek, 2. 6. 2015, obveščeni o prometni nesreči v Dolah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil voznik kolesa z motorjem, ki se je pri tem tudi telesno poškodoval. Zaradi izsiljevanja prednosti mu je bil izdan plačilni nalog.

Najden denar na bankomatu

V torek, 2. 6. 2015, je občan na policijsko postajo prinesel denar, katerega je našel v bankomatu pri Mercatorju v Šentjurju, kjer ga je nekdo pozabil po opravljenem dvigu. Ob predložitvi dokazil, bo denar vrnjen lastniku.

Najdena neeksplodirana eksplozivna sredstva

V torek, 2. 6. 2015, so bili policisti obveščeni, da so delavci med opravljanjem izkopov v Dolgi Gori našli večjo količino granat in drugih eksplozivnih sredstev iz II. sv. vojne. Za odvoz predmetov so poskrbeli bombni tehniki. Domačini so vedeli povedati, da so vojaki nemške vojske med umikom ob zaključki vojne granate in protiletalske izstrelke zmetali v vodnjak, ki je bil kmalu za tem zakopan.

Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili v torek, 2. 6. 2015, obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Stopčah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi med sosedskih sporov prišlo do prepira med dvema sosedama. Prerekanje je preraslo v prerivanje,  pri čemer je ena od udeleženk ugriznila drugo v roko. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Tatvina nafte 1

V četrtek, 4. 6. 2015, so bili policisti obveščeni o tatvini nafte iz tovornega vozila, ki je bil parkiran na parkirišču družbe Krivec. O ugotovitvah, bodo policisti obvestili tožilstvo v Celju.

Zaseg vozila

Policisti so v nedeljo, 7. 6. 2015, zasegli kolo z motorjem, ker ga je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. O zadevi bodo podali obdolžilni predlog.

Traktor v kozolec

Policisti so v nedeljo 7. 6. 2015 obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik traktorja trčil v kozolec in ga poškodoval. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov, mu je bil izdan plačilni nalog.

Oplaženje vozil

Policisti so bili v ponedeljek, 8. 6. 2015, obveščeni o prometni nesreči v Dolah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do oplaženja dveh tovornih vozil z ogledali. Ker policist na kraju z zbiranjem obvestil in s sledovi najdenimi na kraju niso mogli ugotoviti povzročitelja, so zadevo zabeležili.

Tatvina nafte 2

Policisti so bili v torek, 9. 6. 2015, obveščeni o tatvini goriva in hidravličnega olja iz delovnega stroja, ki je bil parkiran na delovišču v Hruševcu. O ugotovitvah s kraja bo obveščeno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami 2

V torek, 9. 6. 2015, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Šentjurju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil voznik osebnega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje, udeleženci pa so tožili za bolečinami, vendar so zdravniško pomoč poiskali sami.

Tatvina lesa

Policisti so bili v sredo, 10. 6. 2015, obveščeni o tatvini dreves na Bohorju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec pred cca 14 dnevi na Bohorju podrl in odtujil 6 dreves bukev v skupni prostornini 4 m3. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami 3

Policisti so bili v četrtek, 11. 6. 2015, obveščeni o prometni nesreči v kraju Dole. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bili v prometni udeleženi dve osebni vozili, do prometne nesreče pa je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, zaradi česar je bil povzročitelju izdan plačilni nalog. V prometni nesreči sta bili dve osebi telesno poškodovani, ter so zanju poskrbeli reševalci.

Tatvina akumulatorja

Policisti so bili v petek 12. 6. 2015 obveščeni, da je neznanec preko noči na delovišču na avtocesti pri počivališču Zima odtujil akumulator luči, ter s tem oškodoval družbo DARS d.d.. Polciisti še zbirajo obvestila o storilcu.

Trčenje v psa

Policisti so bili v petek, 12. 6. 2015, obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče med voznico osebnega avtomobila in psa. Policisti so na kraju lastniku psa, ki slednjega ni ustrezno zavaroval, izdali plačilni nalog.

Napad psa

Občanka je v nedeljo, 14. 6. 2015, obvestila policiste, da je na sprehodu s psom, njenega psa napadel drug pes. Policisti so na kraju ugotovili, da se je pes strgal z verige, ter napadel in poškodoval psa prijaviteljice. Policisti so zbrali obvestila, ter bodo izvedli ustrezen ukrep.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II