Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 12. 5. 2015


VLOM V VIKEND

5. 5. 2015 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o vlomu v vikend v okolici Podčetrtka. Neznanec je odtujil več kosov orodja v skupni vrednosti okoli 400 EUR. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

VOZILI POD VPLIVOM ALKOHOLA  

6. 5. 2015 so policisti PP Šmarje pri Jelšah v Šentvidu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je elektronski alkotest pokazal 0,93 mg/l. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu zasegli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Po izpustitvi iz pridržanja je voznik bil ponovno ustavljen pri vožnji osebnega avtomobila, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Policisti so zoper voznika podali obdolžilni predlog na sodišče, katero bo odločalo o usodi vozila in vozniškega dovoljenja.

Istega dne so policisti v Imenem kontrolirali kolesarja, kateremu je alkotest pokazal kar 1,44 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

7. 5. 2015 so policisti v Grobelnem obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil, zaradi neustrezne varnostne razdalje voznice osebnega avtomobila. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je udeleženec prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal rezultat 0,90 mg/l. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj s predlogom poslali na sodišče.

Istega dne so policisti v Vonarju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik kolesa, zaradi vožnje preblizu desnemu robu padel po vozišču in se lahko telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 1,35 mg/l. Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.