Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška:Tajfun 57:65 – Šentjurčani z zmago v gosteh pred vrati naslova! (v živo, foto)


3-tekma-naslovnaSerija za naslov državnega (in kozjansko-obsoteljskega) prvaka v košarki se je ta večer vrnila v Rogaško Slatino, kjer je Šentjurčanom uspelo presenetiti in si priboriti pomembno prednost v seriji. Rezultat v zmagah je 2:1 za Tajfun in v četrtek bodo na domačem parketu lahko slavili naslov državnega prvaka.

Spodaj si oglejte potek tekme po minutah in kratek povzetek srečanja ter fotogalerijo s tekme. Jutri pa na Kozjansko.info komentar tekme in video inserti ter izjave igralcev in trenerjev. 

POVZETEK SREČANJA: Zgodilo se je pričakovano; utrujenost po trdih 90 minutah prvih dveh tekem je pustila posledice pri igralcih obeh ekip. Žrtev tega je Rogaška, katere igra bolj sloni na metu iz razdalje. Njeni ostrostrelci so danes zadeli le 6 trojk iz 22 poskusov (27,3%) , skupaj pa so Slatinčani izgubili 18 žog.

Šentjurčani so za 3 točke metali še slabše (6/27), a v njihov prid je odločila igra po globini. Kot v celotni seriji je ponovno izstopal Drobnjak (22 točk, med za 2 8/9) 14 točk pa je dodal Clark, ki je zaradi odsotnosti na prvi tekmi nekoliko bolj spočit od drugih igralcev.

Ekipi sta bili tokrat izenačeni v skokih (28), izboljšanje te statistične kategorije pa Slatinčanom ni pomagalo do končnega uspeha.

Tajfunu je tako uspelo doseči ključni cilj za osvojitev finalne serije: zmago v gosteh. Prvo zaključno žogo imajo že v četrtek ob 18. uri. To je njihova priložnost. Ob morebitni zmagi Rogaške v Hruševcu bi se tehtnica ponovno nagnila na stran Slatinčanov.

ROGAŠKA – TAJFUN  57:65 (14:18, 13:9, 19:20, 11:18)
Dimec 19, Čebular 9, Ferme in Koštomaj po 8, Matić 5, Bubnić 4 … ; Drobnjak 22 (8/9 za dve) in 6 skokov, Clark 14, Lelić 10, Držić 5 …

KK TAJFUN V SERIJI VODI 2:1 (igra se na 3 zmage)

4. ČETRTINA:

00:00 KK ROGAŠKA : KK TAJFUN 57: 65

00:25 Še 18. izgubljena žoga Rogaške in tekma je odločena. Tajfunu je uspelo zmagati na gostovanju! Prednost v seriji je sedaj na šentjurski strani!!!!

00:37 Še ena izgubljena žoga Slatinčanov, po prekršku Fermeta dva prosta meta zadeva Lelić. Šentjurčani vodijo za 7, Novaković zahteval minuto odmora. Je še možnost za Rogaško, da obrnejo tekmo v svojo korist?

01:20 Ključen igralec za Rogaško je danes Žiga Dimec. 4 zaporedne točke za 57:60 (19 njegovih točk). Na drugi strani ključna Clark  (14) in Drobnjak (22)

02:02 Še en nesporazum Bubnić-Koštomaj in žoga je ponovno v avtu in za Šentjur. A tudi ta je zapravil napad.

03:12 Čebular nadaljuje s serijo zgrešenih trojk (1/6). Tajfun ušel na 5 točk in ima posest žoge (po minuti odmora na zahtevo Dejana Mihevca) Rezultat 53:58

03:40 Edini igralec z dobrim odstotkom meta (in vsaj nekaj doseženimi koši) je Ceola Clark (3/3 za 2 in 2/3 za 3). A on nima “v nogah” prve tekme, ko je manjkal zaradi poškodbe

05:07 Koštomaj vendarle trojka za izenačenje na 53:53, Clark takoj vrača za nove 3 točke prednosti Tajfuna

Po napornih prvih dveh srečanjih danes pričakovano met ne steče nobeni ekipi. Zmagal bo tisti, ki bo storil manj napak, izgubil manj žog

07:16 Kar 3 izgubljene žoge v 10 sekundah, 2 so izgubili Slatinčani, skupaj 15 njihovih izgubljenih žog, 8 več kot celotno prvo tekmo.

08:34 Čebularju še vedno ne steče met, nova zgrešena trojka, skupaj 1:5, zato pa 2 njegovi točki izpod koša za 1 točko zaostanka Rogaške

3. ČETRTINA:
POVZETEK 3. ČETRTINE: Slatinčanom tokrat ne steče met za 3 točke (5:18), a Šentjurčani v tem elementu igre niso nič boljši (5:2). Pod košem za Rogaško razpoložen Dimec (15 točk), ki pa ima 4 osebne napake. Pri Tajfunu ponovno kraljuje Drobnjak z 20 točkami

00:33 Rogaška s tremi nizkimi branilci – izjemnimi strelci – na parketu: Čebularjem, Fermetom in Koštomajem

Ko trener Šentjurja Mihevc pokaže uigrano akcijo,  branilec Rogaške z znakom takoj sporoči soigralcem, kaj bo odigral nasprotnik. Ekipi poznata kombinacije nasprotnikov do potankosti.

03:44 Dimec se je vrnil na parket in takoj storil svojo 4. osebno napako. Bodo Slatinčani izgubili najbolj razpoloženega igralca?

04:41 Čebularjev manjko danes nadomešča Žiga Dimec – njegova 15. točka za izenačenje na 41:41 in selitev na klop zaradi treh osebnih napak.

06:08 Čebular danes tesno pokrit s strani Milana Sebiča: 0 točk v prvem polčasu, sedaj trojka in koš pod obročem za točko zaostanka Slatinčanov.

07:00 Šentjurčani ponovno začeli bolje in povedli za 3 točke.

V fotogalerijo smo dodali fotografije 1. polčasa

POVZETEK 1. POLČASA: ROGAŠKA – TAJFUN 27:27 (14:18, 13:9, -:-, -:-): Ekipama se očitno pozna utrujenost po 90 minutah prvih dveh tekem, saj je odstotek meta mnogo nižji, predvsem izza linije za 3 točke – Slatinčani so zadeli 3 trojke iz desetih poskusov, Šentjurčani pa eno več iz trinajstih. Rogaška je izgubila kar 10 žog (v prvi tekmi so jih izgubili zgolj 7, do polčasa nobene!). Tokrat sta ekipi bolj izenačeni v skoku, kjer je do sedaj dominiral Tajfun (15:14 za Tajfun v 1. polčasu).
STRELCI OB POLČASU: Dimec 10, Ferme in Koštomaj po 5 za Rogaško; Drobnjak 9, Lelić 6 in Clark 5 za Tajfun

 

 2. ČETRTINA

00:42 Po trojki Matića prvo izenačenje na tekmi 27:27, kar je tudi rezultat polčasa.

ZANIMIVOST: KK Rogaška je tako v prvi kot drugi tekmi dosegla identično število košev: 81. V Šentjurju so za to potrebovali še 10 minut podaljška.  Doma je 81 točk zadostovalo za  zmago, na gostovanju ne

03:36 Žiga Dimec s 4 zaporednimi točkami Slatino pripeljal do zgolj dveh točk zaostanka (21:23)

06:30 Šentjurčani danes delujejo mirneje in bolj spočito od domačih. Ti so si v prvih 13 minutah privoščili več napak kot v 3 četrtinah prve tekme

V fotogaleriji so že naložene fotke s 1. četrtine.

1. ČETRTINA:

00:00 Slatinčani so se do konca četrtine le pobrali in zaostanek zmanjšali na 4 točke

04:32 Šentjurčani povedli za 11 točk (13:2) – izenačena najvišja prednost Tajfuna v seriji do sedaj

06:55: Najslabši začetek slatinskih košarkašev v seriji. PO treh zapravljenih napadih in izgubljeni žogi Tajfun povedel s 7:0. Novaković je bil primoran uporabiti prvo minuto odmora.

08:44: Nova tekma, nova trojka, tokrat Šentjurja. Njegovo drugo vodstvo v prvih dveh tekmah v tej dvorani

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
Niz tekem finala Lige Telemach se nadaljuje. V Šentjurju nam ni uspelo doseči druge zmage. Verjamem, da bomo pred našimi bučnimi navijači prikazali kar največ energije in zmagali.”

Dejan Mihevc, trener Tajfuna:
“Mislim, da smo na prvih dveh tekmah gledali dobro, zanimivo in razburljivo košarko, vredno finala Lige Telemach. Kljub temu, da igramo v Rogaški Slatini, kjer je domača ekipa še posebej strelsko nevarna, verjamemo, da se na koncu lahko veselimo tudi mi.”

 

NAPOVED: Po psiho-fizičnem košarkarskem maratonu pred 42 urami v Dvorani Hruševec bo v tretji tekmi v zadnjih petih dneh morda že svojo vlogo odigrala fizična pripravljenost igralcev, sploh v primeru tesnega dvoboja. Ko bolijo mišice in so noge težke, tudi meti niso tako natančni kot sicer – kar lahko postane problem izrazito “šutersko” naravnane domače ekipe. A tu so njeni zvesti, glasni navijači, ki so dvorano v Ratanski vasi napolnili že uro pred tekmo in  na krilih katerih Rogaška v drugem delu sezone doma sploh še ni izgubila tekme!

Spremljajte nove fotografije s tekme v naši fotogaleriji:

sportne-igre2