Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izvrsten debut TK Kozje v 2. slovenski teniški ligi


Ekipi TK Kozje in TK Trbovlje 2015Članska ekipa Tenis klub Kozje GES d.o.o. je v lanskem letu, po petih letih premora, ponovno nastopala v 3. slovenski teniški ligi in v skupini vzhod osvojila končno 4. mesto. Ker je v letošnjem letu Teniška zveza Slovenija izvedla reorganizacijo članskih lig in naredila dve drugi ligi, ekipa TK Kozje v letošnji sezoni prvič nastopa v 2. Slovenski teniški ligi – skupina vzhod. Poleg naše v njej nastopajo še ekipe Tenis klub 96 iz Slovenj Gradca, TK Hoče, TK Galtena iz Kidričevega, TK Konjice, ŠTK Velenje in TK Trbovlje.

V prvem krogu se je naša ekipa v nedeljo 10. maja pomerila z ekipo TK Trbovlje v Športnem parku Kozje. In debi je bil več kot uspešen, saj je bil rezultat tekme maksimalnih 5:0 za domačo ekipo. Kot prva sta na igrišče za domačo ekipo stopila Igor Cesarec in Mladen Kantoci in zabeležila prvi točki za TK Kozje v drugoligaški konkurenci. Oba sta prvi set dobila po podaljšani igri (7:6), v drugem pa sta bila še nekoliko bolj zanesljiva, Igor ga je dobil z 6:1 in Mladen z 6:4. Po zelo obetavnem začetku sta na igrišče stopila še Iztok Artič in Blaž Hartl, ki sta zabeležila še bolj zanesljivi zmagi. Oba sta prvi set dobila brez izgubljene igre, v drugem pa je Blaž svojemu nasprotniku prepustil eno, Iztok pa dve igri. Zaključek pa je bil sploh odličen, saj sta igro dvojic Blaž in Igor dobila z dvakrat gladkih 6:0, kar je pomenilo skupno zmago s 5:0. Tudi v drugem krogu 2.STL bo ekipa TK Kozje – GES d.o.o. domačin, v nedeljo 17. maja jim v goste prihaja ekipa TK Konjice, ki je v prvem krogu izgubila proti TK Galtena.

Pričela pa se je tudi deseta sezona Veteranske Sotelske lige v tenisu v organizaciji Teniškega kluba Rogaška. Deset ekip je v prvem delu razdeljenih v dve skupini, ekipa TK Kozje pa nastopa v skupini A skupaj z ekipami TK Rogaška Crystal, TK Kovinar Štore, TK Šentjur 1 in TK Jelšingrad Šmarje. V prvem krogu se je naša ekipa v gosteh pomerila z ekipo TK Rogaška Crystal in zmagala z rezultatom 3:2. Točke za našo ekipo so prispevali Blaž Hartl, Iztok Artič in Mladen Kantoci. V drugem krogu se bo ekipa TK Kozje doma pomerila z ekipo TK Kovinar Štore, ki je bila v prvem krogu boljša od ekipe TK Jelšingrad. (R.G.)