Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilsko tekmovanje in krajevni praznik v Podčetrtku v znamenju dežja (foto, video)


_DSC9484 (Kopiraj)V soboto, 23. maja 2015, je pred gasilskim domom v Podčetrtku potekalo društveno gasilsko tekmovanje s krajšim kulturnim programom in majsko nočjo.

Gasilsko tekmovanje za memorial Franca Reinerja se je pričelo ob 14. uri na travniku poleg gasilskega doma. Tekmovanja se je udeležilo 10 ženskih in 16 moških desetin. Med ženskami so si prvo mesto prislužile članice PGD Loka pri Žusmu, drugo mesto gasilke PGD Sveti Florjan in tretje mesto gasilke PGD Šmarje pri Jelšah.

Med moškimi ekipami so slavili člani PGD Pristava pri Mestinju prva ekipa, drugi so bili člani PGD Lokarje 1, tretje mesto pa si je prislužila desetina PGD Drešinja vas.

Zmagovalci so poleg pokala in priznanja za prvo mesto odnesli tudi prehodni pokal. Članice PGD Loka pri Žusmu so prehodni pokal osvojile že drugo leto zapored; če jim ga bo uspelo osvojiti še enkrat, jim bo le-ta ostal v trajni lasti.

PRAZNIK KRAJEVNE SKUPNOST PODČETRTEK
Na krajšem kulturnem programu ob prazniku Krajevne skupnosti Podčetrtek, ki se je pričel ob 19. uri na parkirišču pred gasilskim domom v Podčetrtku, so se zbranim obiskovalcem predstavili učenci OŠ Podčetrtek, moškega pevskega zbora Terme Olimia, člani Čebelarskega društva, člani plezalne sekcije, zbrane obiskovalce pa je nagovoril tudi predsednik Društva upokojencev Podčetrtek.

Največje zanimanje pa je požela gasilska avto-lestev PGD Steklarna Rogaška, s katere so si obiskovalci lahko ogledali Podčetrtek in okolico. Na prireditvi so podelili tudi priznanje za poseben doprinos k razvoju KS Podčetrtek. To priznanje je prejel g. Leopold Alegro.

Nova mapa (2) (Kopiraj)

Po končanem uradnem delu se je pričela zabava oziroma prireditev imenovana Majska noč, na kateri so zbrane obiskovalce zabavali člani ansambla Brežiški flosarji. Žal pa jo je organizatorjem zagodlo slabo vreme, saj so tako nizke temperature kot dež doprinesli k slabšemu obisku prireditve.

v/t/f: Dejan Hribernik

pegazove-polsi-klik