Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem opravili z občinskima prvenstvoma in memorialom


sokov memorial 2015Vsakoletni prispevek Tenis kluba Kozje k praznovanju občinskega praznika Občine Kozje je organizacija občinskih prvenstev v namiznem tenisu in badmintonu. Tokrat so ju pripravili že štirinajstič, drugič v športni dvorani Večnamenskega centra Kozje.

Na drugo aprilsko nedeljo so se dopoldan najprej zbrali igralci namiznega tenisa. Osem tekmovalcev je bilo v prvem delu razdeljenih v dve skupini iz katerih sta se po dva najboljša uvrstila v polfinale. Med najboljšimi štirimi so se znašli trije igralci ekipe Tenis klub Kozje Senčniki Border, Ervin Perčič, Rok Perčič in Dušan Ferlič ter Janko Štefančič, ki v ligi namiznega tenisa zastopa ekipo ŠD Polje. V tesnem dvoboju najuspešnejših tekmovalcev v zgodovini občinskih prvenstev je štirikratni prvak Dušan Ferlič premagal osemkratnega prvaka Ervina Perčiča, uspešnejši pa je bil njegov sin Rok Perčič, ki je zanesljivo zmagal v drugem polfinalu. Prepričljiv je bil tudi v finalu, ko je z zmago nad Dušanom Ferličem osvojil svoj drugi naslov občinskega prvaka, tretje mesto pa je osvojil Ervin Perčič.

Popoldan so na sceno ponovno stopili še igralci badmintona. Tudi tukaj se je zbralo osem tekmovalcev, ki so igrali po enakem sistemu kot igralci namiznega tenisa. Presenečenj v skupinskem delu ni bilo, tako da so se v polfinale uvrstili nosilci Jože Vuk (ŠD Podsreda), Blaž Hartl (ŠD Kozje ABH šport) in Bojan Dobravc ter Roman Gradišek (oba TK Kozje dr. Harvey). V finale sta se nato uvrstila branilec naslova in štirikratni občinski prvak Jože Vuk ter Blaž Hartl , ki je bil po zanimivi finalni borbi boljši in v štirinajstletni zgodovini prvenstev postal šele četrti prvak. V tekmi za tretje mesto je bil Bojan Dobravc uspešnejši od osemkratnega prvaka Romana Gradiška, ki je tako prvič v zgodovini prvenstev ostal izven najboljše trojice.  (R.G.)

SOKOV MEMORIAL DRUGIČ ZBRAL VSE KOZJANSKE KOŠARKARJE

Tradicija Sokovega memoriala za košarkarje sega v leto 1994, ko so se prvič zbrale veteranske ekipe in se pomerile na turnirju v spomin na neutrudnega športnega zanesenjaka dr. Antona Soka, začetnika košarke v Kozjem.

Vrsto let so organizatorji, člani Športnega društva Kozje, na  turnir vabili veteranske ekipe iz bližnje in daljne okolice, v lanskem letu pa so se odločili za spremembo sistema udeležbe. Odločili so se namreč, da bodo poskusili zbrati čim več košarkarjev različnih generacij, ki so nastopali za ekipe ŠD Kozje v različnih ekipah in tekmovanjih. Ker je bil lanskoletni odziv zelo dober, so se odločili enak format tekmovanja obdržati tudi letos.

Zbralo se je nekaj čez dvajset košarkarjev, ki so uvodoma so položili cvetje na grob dr. Antona Soka, svečko pa so prižgali tudi na grobu nekdanjega soigralca Milana Motoha, nato pa so pričeli s tekmovanjem, ki že vsa leta poteka ob prazniku Občine Kozje. Tekmovalci so bili po starosti razdeljeni v tri ekipe, člani pod 35 let, mlajši veterani od 35 do 50 let in starejši veterani nad 50 let. Ekipe so se pomerile vsaka z vsako. Tekmovanje je postreglo s tekmami polnimi lepih potez, kljub temu pa ni manjkalo borbenosti in tekmovalnega duha. Največ znanja so pokazali najmlajši, člani, ki so zanesljivo ugnali oboje nasprotnike. Najbolj napeta je bila tekma med starejšimi in mlajšimi veterani, ki so jo dobili starejši, ki so bili celo najštevilčnejša ekipa turnirja, ki so ga tako zaključili na drugem mestu, medtem ko so se lanski zmagovalci, mlajši veterani, morali zadovoljiti s tretjim mestom. Na družabnem zaključku, ki je prav tako potekal  v Večnamenskem centru Kozje, so igralci obujali spomine na minule, v marsičem uspešnejše čase košarke v Kozjem, za katere upajo, da se bodo še kdaj vrnili . (R.G.)