Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 22. 4. 2015


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 7. do 20. 4. 2015 zaznali na šentjurski policijski postaji:

ZASEG KONOPLJE in CIGARET

8. 4. 2015 so delavci FURS-a obvestili policijo,  da imajo na počivališču Zima postopek z državljanom Hrvaške. V tovornem vozilu so našli večjo količino cigaret – carinski prekršek, v  gasilnem aparatu našli večjo količino rastlinskih delcev zelene barve z značilnim vonjem “marihuane”. Policisti so prepovedano drogo zasegli, zoper voznika pa sledi kazenska ovadba.

MERILI SO MOČI

V večernem času 8. 4. 2015 sta se zbrali dve skupini v enem izmed gostinskih lokalov v Šentjurju. Ker je bila prisotna prekomerna alkoholiziranost nekaterih članov, je seveda brez tehtnega razloga nekaterim zavrela kri, zaradi česar so se pričeli pretepati. Posredovali so policisti, ki pa ugotavljajo, da so povod za pretep prav tisti, ki so bili na koncu najbolj poškodovani. Kljub buškam jih zagotovo čaka še globa. Upajmo, da bo učinkovita.

TANKAL, PLAČAL PA NIČ

Na bencinskem servisu v občini Šentjur se je pripeljal voznik in natankal gorivo. Denarja za plačilo ni imel, zato je zastavil svoje dobro ime, podal uslužbencem svoje osebne podatke in obljubil, da bo gotovo v naslednjem dnevu plačal. Seveda se to ni zgodilo. V zadevo se bodo vključili sodni mlini.

PRINESEL OROŽJE

9. 4. 2015 je občan iz Šentjurja pospravljal starejšo hišo. Pri tem je našel in na PP Šentjur prinesel okoli 150 let staro puško “prednjačo”. Čigava je puška, ni znano, najverjetneje pa je lastnik orožja bivši lastnik hiše, ki je že pokojni.

POZABIL DENAR

11. 4. 2015 je oškodovanec na PP prijavil KD Zatajitve, ker je pred dnevi na bankomatu opravil dvig denarja in denar v reži pozabil, neznanec pa je za njim prišel do bankomata in denar vzel. Ko bo storilec ugotovljen, bo zadeva predana sodišču. Zavedati se moramo, da zaradi kriznih časov, nekaterim  tudi 50 € predstavlja veliko denarja.

SKIMMING BANČNE KARTICE

Policisti PP Šentjur so ponovno zabeležili KD, kjer neznanci s skimmingom preberejo podatke bančne kartice. Občanka Šentjurja je nazadnje opravila dvig denarja v Ljubljani, po 2 urah pa je bil opravljen dvig gotovine v Maleziji. Občane opozarjamo, da poskušajo na primeren način prekriti tipkovnico v trenutku, ko tipkajo PIN  kodo na bankomatih ali pa na POS terminalih v trgovinah.

POŽAR

V okolici Dobja je zagorelo. Do požara je prišlo zaradi tega, ker je povzročitelj kuril veje v bližini gospodarskega objekta, v katerem je bila suha krma. Ogenj se je prenesel na objekt, ki je zgorel. Požar so pogasili gasilci bližnjih PGD, ki so preprečili, da bi se ogenj razširil še na druge objekte. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba. Podajamo pa nasvet za ostale občane, da pazijo kdaj in na kakšen način se lotijo kurjenja v naravnem okolju.

ZASEG MOPEDA

Policisti PP Šentjur so 16.04.2015 v cestnem prometu kontrolirali voznika mopeda, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Moped je bil zasežen in podan obdolžilni predlog na OS Celje, ki bo odločilo o usodi vozila.

 ZASEG KONOPLJE

Policisti PP Šentjur so 20. 4. 2015 zasegli 3 vršičke prepovedane droge konoplje, zaradi česar bo prekrškovni organ kršitelju izdal odločbo o prekršku.

 

PREVENTIVNI PROJEKT »VARNO NA MOTOR …..IN NAZAJ DOMOV«

Dne 27.04.2015 med 09.00 uro in 13.00 uro bodo policisti  PP Šentjur izvajali preventivno  aktivnost »VARNO NA MOTOR ….IN  NAZAJ DOMOV« v sodelovanju z SPV Šentjur na prireditvi, ki jo organizira društvo OLD TIMER KLUB »VEČNO MLADI«. Na tej prireditvi policisti sodelujejo že osmo leto zapored.

Na prireditvi bodo predstavljena tehnična sredstva policistov, sodeloval bo tudi prometni policist iz PPP Celje. V sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Šentjur je zagotovljeno, da se bodo prireditve udeležili tudi demonstratorji z preventivnimi napravami in sicer:

– Zaletavček (prikaz uporabe varnostnega pasu),

– Stopko (merjenje reakcijskega časa),

– Maketa glave z čelado in jajčkom za prikaz uporabe čelade,

– Naletne tehtnice (prikaz naletne teže ljudi pri trku 30/50/90 km/h),

– Alkotester in alko očala.

Namen predstavitve preventivne akcije je poziv udeležencem, ki so v večini starejši in izkušenejši vozniki, da svoje znanje in bonton vožnje prenesejo na mlajše voznike tako voznikov osebnih vozil kot voznikov motornih koles, saj menimo, da se na tem področju premalo naredi.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 

Martin Kumer

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor III.

polovicka_celje_klik