Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski kmetijski sejem 2015 (foto, video)


_DSC7090 (Kopiraj) V nedeljo, 29. marca 2015, je Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah z. o. o. pred šmarsko trgovino Dom organizirala že 11. tradicionalni kmetijski sejem, katerega namen je predvsem skrb za okolje in ohranjanje kmetijske panoge na območju Kozjanskega in Obsotelja.

Letošnji že 11. kmetijski sejem je bil zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen iz nedelje, 22. marca, na nedeljo, 29. 3. 2015. Tudi letos je bil sejem zaradi izredno lepega vremena dobro obiskan; sejem so si ogledali številni obiskovalci iz šmarskega okoliša ter obiskovalci iz sosednjih občin. Obiskovalci so si na bogato obloženih stojnicah lahko ogledali številne izdelke, pripomočke in pekovske dobrote. Kot pa se za kmetijski sejem spodobi seveda ni smela manjkati niti kmetijska mehanizacija. Tako so se predstavili zastopniki za traktorje in številne traktorske priključke. Na stojnicah so prodajalci prodajali številne kmetijske pripomočke, čistila, sadike, suho robo, ipd..

Nova mapa (3) (Kopiraj)

Organizatorji niso pozabili niti na prazne želodce, saj so obiskovalcem nudili meso z žara in pijačo, na svoji stojnici pa so se predstavile tudi članice društva kmetic Ajda, ki so pripravile številne dobrote. Obiskovalci so se lahko poskusili v moči – tekmovali so, kdo z udarcem višje prestavi skalo na lestvici od 0 do 100. To je uspelo številnim obiskovalcem, a prvi, pri katerem se je zvonec oglasil, je bil direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah g. Vinko But. Zmagovalec je za nagrado prejel kosilnico na nitko.

v/t/f: Dejan Hribernik