Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odlični nastopi karateistov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje na mednarodnem turnirju v Žalcu


karate_zalec_1V soboto, 14.3.2015, je v organizaciji Karate kluba Žalec, v Žalcu potekal 13. mednarodni karate pokal Žalec 2015. Tekmovanja se je udeležilo 45 klubov in 360 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Na turnirju je nastopilo tudi pet karateistov iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Luka Bele v kategoriji kate mlajši, borca Gregor Virant in Timotej Jordan v kategoriji mlajših dečkov -40kg oz. +45kg ter Bor in Jan Hartl, ki sta nastopila tako v katah kot tudi v borbah v kategorijah starejših dečkov ter kadetov. Vsi omenjeni tekmovalci se zopet vračajo z medaljami. Skupaj so osvojili kar 9 medalj, od tega 4 zlate, 3 srebrne in 2 bronasti.

Tekmovanje je odprl Luka Bele, naš najmlajši tekmovalec, ob bučni podpori spremljevalcev in ostalih tekmovalcev iz kluba, je osvojil odlično tretje mesto. V športnih borbah sta nato nastopila Gregor Virant in Timotej Jordan. Po uspehu na pokalni tekmi Slovenije v Bohinju, kjer sta oba osvojila prvo mesto, sta tudi tokrat pokazala izjemno borbenost in željo po uspehu. Grega Virant nadaljuje v zmagovalnem ritmu. Ter tako kolekciji odličij dodal zlato medaljo še na tej tekmi. Medtem se je Timotej Jordan zavihtel na tretje mesto.

Lačna uspeha pa sta Bor in Jan Hartl še enkrat več dokazala, da v svoji starostni skupini trenutno veljata za absolutna favorita tako v borbah kot tudi v katah. Suvereno sta deklasirala vso konkurenco in skupaj osvojila neverjetnih šest odličij. Boru sta pripadli dve zlati medalji v športnih katah in srebrna medalja, ki jo je osvojil v športnih borbah. Jan Hartl je v katah, v finalu, moral priznati premoč bratu Boru, osvojil je dve drugi mesti. V športnih borbah pa je vse nasprotnike premagal, ter osvojil zlato.

Boru Hartlu je z dvema zlatima in srebrnim odličjem tokrat pripadel laskavi naziv »tekmovalec turnirja«.

Bor Hartl, učenec 8. razreda II. OŠ Rogaška Slatina, trenira karate od svojega sedmega leta. Trenutno velja za najboljšega in najbolj univerzalnega karateista v Sloveniji v svoji starostni kategoriji. Izjemno uspešen začetek tekmovalne sezone je posledica trdega in vestnega dela, pod budnim očesom glavnega trenerja KK Kozjansko in Obsotelje Miha Romiha. Vsekakor pa bodo turnirji, ki sledijo, predvsem tisti v tujini, pravi pokazatelj tekmovalčeve forme. Kmalu se nam obeta nastop v Srbiji, na mednarodnem turnirju Zlatni Pojas 2015, v Čačku, do takrat pa bomo veselo »švicali« v telovadnici.

Besedilo in foto: Andrej Hartl