Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Maja v Podčetrtku Festival vina in čokolade


vino_in_cokolada_1V Hiši vin Emino so sredi tedna pripravili novinarsko konferenco, na kateri so predstavili novost in dodatno turistično ponudbo v kraju. Festival vina in čokoladem ki se bo odvijal 9. maja letos, so podrobneje predstavili direktor Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ Boštjan Misja, župan občine Podčetrtek in predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, vodja trženja in restavracije v Hiši vin Emino Matija Jagrič in direktor ter lastnik čokoladnice Syncerus iz Olimja.

Maja letos bodo v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek premierno pripravili festival vina in čokolade, kjer bodo obiskovalci lahko preizkusili čokolado in vina v najbolj nenavadnih kombinacijah. Boštjan Misja, direktor Turizma Podčetrtek, je na konferenci izpostavil, da Slovenija ponuja paleto vrhunskih in izbranih vin ter čokoladnih mojstrovin, ki presegajo vsakodnevne okuse. Prav slednje je pripeljalo do ideje za organizacijo prvega vinsko-čokoladnega festivala v Sloveniji. Po načrtih naj bi se festivala udeležilo 60 vinarjev in 20 čokoladnic.

Župan občine Podčetrtek Peter Misja je ob tem dodal, da bo na festivalu potekal tudi izbor za županovo vino. Po njegovih besedah želijo s festivalom vina in čokolade izboru za županovo vino, ki bo letos že enajstič, dvigniti prepoznavnost, saj bodo pri izboru tudi letos sodelovali številni zanimivi in poznani strokovnjaki. Komisija na izboru bo tudi letos skrbno sestavljena, poleg ministra Zdravka Počivalška bo v njej aktualna vinska kraljica, vinski vitez, Darja Bovha, Tadeja Vodovnik Plevnik, Vlado Počivavšek, domači župnik in župan. Seveda bodo obiskovalci festivala prvi, ki bodo lahko poizkusili županovo vino leta 2015.

O pomenu festivala je na konferenci spregovoril tudi Matija Jagrič iz Hiše vin Emino, ki se bo seveda festivala udeležila, saj je za njih vsak dogodek, povezan z vinom, zelo pomemben. Ta festival pa se jih bo, tako Jagrič, dotaknil malce drugače, saj se bo odvijal v neposredni bližini, tam, kjer so prisotni s svojim delom in idejami. V festivalu celo vidijo priložnost, da poleg ostalih panog tudi vinski turizem postane del ponudbe naših krajev. Dodal je tudi, da se bodo udeležili natečaja za županovo vino, saj se za njih, aktualne nosilce tega prestižnega naziva, to tudi spodobi.

vino_in_cokolada_2

Zadnji, sladek del festivala, je predstavil Urban Videtič, direktor in lastnik čokoladnice Syncerus iz Olimja. Slednji je izpostavil, da sodelovanje na festivalu za njih pomeni, da dobro delajo že dve desetletji, odkar so na tržišču. Seveda je dodal, da je njihova znamka čokolad prepoznavna tako v Sloveniji kot tujini, s festivalom bodo zagotovo še več doprinesli k podjetju. Na festivalu bodo predstavili novost, ganache, katero bodo obiskovalci lahko tudi okušali na festivalu.

Vsekakor odlične ideje in načrti za prihajajoči festival, ki se bo odvil 9. maja v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek. Organizatorji že sedaj vabijo, da se ga udeležite ter poskusite kombinacijo dveh žlahtnih dobrot – vina in čokolade.

Vabljeni, da v spodnjih video posnetkih prisluhnete izjavam Boštjana Misje, župana Petra Misje, Matije Jagriča in Urbana Videtiča, o prihajajočem Festivalu vina in čokolade.

Župan Peter Misja o Festivalu vina in čokolade:

Matija Jagrič o festivalu:

Urban Videtič o festivalu:

v/t/f: eH