Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 11. 2. 2015


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 3. do 9. 2. 2015 zaznali na šentjurski policijski postaji:

TATVINI GORIVA

V noči na 3. 2. 2015 je NN storilec pristopil do kamnoloma, od koder je odtujil okoli 80 litrov goriva iz kompresorskega vrtalnika. Nato je kovinskega kontejnerja odtujil usnjeno torbo z orodjem. Skupna materialna škoda znaša okoli 2500 Evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Prav tako se je NN storilec pripeljal na počivališče AC Zima in pristopil do parkiranega tovornega vozila, pri čemer je iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 300 litrov dieselskega goriva. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

PRIVEDBA

Policisti PP Šentjur so 4. 2. 2015 na podlagi odredbe za privod na prestajanje zaporne kazni prijeli »znanega« Šentjurčana, ki se sam ni hotel zglasiti v zapor. Po ne najbolj veselem srečanju s policisti, je bil odpeljan na prestajanje zaporne kazni.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

7. 2. 2015 so policisti opravili naknadni ogled kraja prometne nesreče, ki se je zgodila 6. 2. 2015, saj je bilo naznanjeno, da so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Kršitelju je bil zaradi prekrška izdan plačilni nalog, poškodbe na vozilih pa so bile minimalne.

 

PIJAN VOZNIK

V cestnem prometu je bil 9.  2. 2015 izsleden voznik osebnega vozila, kateremu je alkotest po pravilni uporabi pokazal več kot. 1,04 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje mu je proti potrdilu začasno odvzeto, o globi v višini 1200 evrov in ukrepu prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, pa bo odločalo Okrajno sodišče v Celju.

 AKTIVNOSTI PO PEŠCIH

Do 15. 2. 2015 bodo policisti PP Šentjur še dodatno poostreno nadzirali hojo pešcev ob cestah in uporabo odsevnih teles ter ugotavljali kršitve voznikov do pešcev. Zaradi vremenskih razmer je vidljivost zelo zmanjšana. Zaradi tega pešce opozarjajo, da poskrbijo za lastno varnost in uporabljajo odsevna telesa, saj jih vozniki veliko prej opazijo, s tem pa se bistveno zmanjša možnost trčenja oz. povoženja. Voznike pa prav tako opozarjajo, da so še posebej pozorni na pešce, ki hodijo ob vozišču oziroma prečkajo vozišče.

 

OPOZORILO GLEDE UPORABE PUSTNIH MASK V CESTNEM PROMETU

Glede na to, da se bliža pust, opozarjamo vse voznike, da med vožnjo ne uporabljajo pustnih mask, ki bi jih ovirale pri vožnji (vidno in slušno zaznavanje), saj v kolikor bodo ustavljeni s strani policistov in bodo takšne kršitve ugotovljene, bo policist kršitelju izrekel globo v višini 120 Evrov.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 

Martin Kumer

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor III.

polovicka_celje_klik