Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 3. 2. 2015


Prometna nesreča:

Policisti PP Rogaška Slatina so bila 29. januarja 2015 obveščeni o prometni nesreči v parkirni hiši Janina, kjer naj bi nezneni voznik trčil v zapornico in nato še v parkiran osebni avto ter s kraja odpeljal. Policisti so opravili ogled kraja ter zbrali obvestila. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je povzročitelja posnela tudi varnostna kamera. Po zbranih obvestilih so policisti povzročitelju izdali plačilni nalog.

Javni red in mir:

Občan iz Rogaške Slatine je policiste PP Rogaška Slatina 27. januarja 2015 obvestil o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da sta se doma sprla sorodnika, pri čemer je storilec oškodovancu tudi grozil, vse skupaj pa je bilo začinjeno z zajetnimi količinami alkohola. Storilcu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru po členu 6, odstavek 4 Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Kazniva dejanja:

Policisti so bili 29. januarja 2015 obveščeni o tatvini nafte iz dveh delovnih strojev. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do dveh delovnih strojev, ki sta bila parkirana na nezavarovanem delovišču ceste ter iz nezaklenjenih rezervoarjev za gorivo pretočil približno 2×30 litrov nafte, nato pa kraj zapustil v neznani smeri. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval podjetje za 80 evrov. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, po zbranih obvestilih pa bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali kaznivo dejanje tatvine, ki naj bi se zgodila v GH Sava v Rogaški Slatini. Med preiskovanjem omenjene prijave so policisti ugotovili, da dejansko ni prišlo do tatvine v omenjenem hotelu, saj je oškodovanec, ki je prijavil tatvino nakita, omenjene stvari našel na svojem domu. O napačni prijavi bodo policisti s poročilom obvestili tožilstvo v Celju.

Drugi dogodki:

S strani  RECO so bili policisti 28. januarja 2015 obveščeni o nesreči v gozdu, kjer naj bi bil poškodovan voznik traktorja in na kraj takoj poslali reševalno vozilo in gasilce.

Policisti so na kraju ugotovili, da je lastnik gozda skupaj še z nekaj osebami podiral hlodovino v gozdu. Po končanem delu so odšli domov, eden izmed njih pa je šel nazaj iskat jopico, ki jo je imel obešeno na veji. Ker se ni vrnil domov, se je lastnik odpravil v gozd,  kjer je našel osebo ležati pri traktorju. Na kraju so ga oživljali reševalci, vendar je kljub hitri pomoči na kraju umrl. Po sanitarni obdukciji je bilo ugotovljeno, da je bil vzrok smrti srčni zastoj. Policist so napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo.