Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Šentjurčani bodo naskakovali Krko


tajfun helios 2015Na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja za košarkarje je šentjurski Tajfun v četrtfinalu ugnal domžalsko vrsto in se uvrstil v polfinale, kjer se bo jutri ob 17.45 pomeril s Krko. To je tretja dosedanja uvrstitev v polfinale za šentjurski klub, dlje pa jim doslej še ni uspelo priti.

Domžalčani so igrali praktično samo s šesterico košarkarjev in se dobro upirali tajfunovcem. V 26. minuti so vodili z 58:52, potem pa so Šentjurčani, ki so jih je na tribunah spremljali glasni navijači, v petih minutah naredili serijo 18 točk in praktično odločili tekmo.

HELIOS SUNS : TAJFUN 77:87 (19:24, 27:19, 12:25, 19:19)
Lelić 23, S. Sebič 15, Clark 13, Drobnjak 12, …

FOTOGALERIJA
POSNETEK TEKME

Gašper Okorn, trener Helios Suns“Čestitke Tajfunu za uvrstitev v polfinale Pokala Spar. Svojim fantom ne zamerim veliko, razen padca, slabih petih minut igre, ko smo nasprotnikom prepustili vodstvo ter dopustili, da so nam ušli na 10 točk prednosti. Kot povratnik, žal, nekaterih stvari v slovenski košarki ne razumem. Ne razumem, zakaj so nekatere stvari nedotakljive, zakaj moraš imeti po nekaterih stvareh slab občutek in zakaj ne bi bila to košarka – igra, ki jo imamo radi. Zakaj mora vsakič obstajati slab občutek? Zakaj vedno govorimo o treh ljudeh, ki so nedotakljivi in o njih ne smemo reči ničesar. Za to smo denarno kaznovani, oni pa lahko počno kar hočejo.”

Dejan Mihevc, trener Tajfuna“Na tekmi smo pokazali dva ali tri različne obraze. Tekmo smo začeli dobro in samozavestno, dobro reagirali na conski pressing, nato pa sami nasprotnike dvakrat sami vrnili v igro. V drugem polčasu je bila slika drugačna. V slačilnici smo razčistili stvari, ki jih je bilo potrebno popraviti na igrišču. Začeli smo igrati našo prepoznavno igro iz te sezone. Menim, da smo z ekipnim pristopom in dobro podporo naših navijačev zasluženo zmagali.”

*foto: KZS/alesfevzer.com

polovicka_celje_klik