Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kali se sonaravni park


gabrielMladinski center Šentjur je v Aktivatorju, centru kulture in ustvarjalnosti, ki se nahaja na Ulici Dušana Kvedra 23, pripravil predstavitev projekta Življenje na vrtu.

Mladenič iz Škarnic pri Dobju, Gabriel Salobir Mezang, se je odločil, da bo na dobrega pol hektara površine v prihodnjih letih uredil sonaravni park. V njem bo prikazal sonaravne prakse ravnanja s floro in favno, predvidene pa so tudi izobraževalne delavnice. Med drugim bo tako prikazal, kako s čim manj fizičnega dela pripraviti grede za sajenje, kako ustvariti visoke grede, katere so alternative klasičnega kompostiranja, katere rastline so dobre sosede, kako pravilno zalivati ter katere rastline so dobre za senčenje.

Salobir Mezang je ob napovedi dogodka zapisal: »Projekt je posvečen vsem ljudem, ki imajo radi naravo in bi radi živeli čim bolj v sožitju z njo in predstavlja neko končno obliko dejavnosti naravnega parka. Še posebej je pomembno, da mladi zgodaj prično razmišljati o izkoriščenju narave in naravnih danostih, ki jih ponuja življenje samo.«

Za začetek si želi priti v stik z ljudmi, ki jih zanima tovrstna tematika. Dosegljiv je na e-naslovu [email protected]. Prvo srečanje je predvideno v petek, 27. februarja, aktivnosti pa bodo izvajane v okviru društva Kultura zdravega življenja.

B.R.

polovicka_celje_klik