Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

186 odraslih bralnih značkarjev v Šentjurju


bralna znacka 2014 - pevec in bgoŠentjurska knjižnica je pripravila zaključno prireditev bralne značke za odrasle, ki je v svoji šesti izvedbi doživela najboljši odziv doslej. Vsaj pet predpisanih oz. eno fakultativno delo je prebralo 186 predvsem bralk in nekaj bralcev.

V lanskem letu je bila rdeča nit bralne značke literatura s špansko oz. portugalsko govorečega območja, v letošnjem letu pa se pozornost seli na Azijo.

bralna nacka 2014 - bralciOsrednji gost prireditve je bil igralec, scenarist, režiser in pisatelj Metod Pevec. Pri svojih 20 letih je leta 1978 obnorel slovenski cvet najstnic z vlogo v filmu Ko zorijo jagode in zaradi teže slave skoraj zasovražil film. Pod njegovo režijsko taktirko so nastali štirje celovečerci: Carmen, Pod njenim oknom, Estrelita in Hit poletja. V pogovoru z Barbaro Gradič Oset je razkril še nekaj zanimivih pogledov na svet sedme umetnosti, kot npr. ta, da če bi pri nas bili investitorji v filme banke, kot je to v ZDA, bi dobili zgolj kri in spermo. Pri Pevcu je nespregledljiv še njegov dokumentarec Aleksandrinke, ki poglobljeno prikazuje dimenzije slovenskih Primork, ki so v prvi polovici dvajsetega stoletja odšle v Egipt kot dojilje.

V zbirki šentjurske knjižnice je bilo lani 94.050 enot gradiva in se je lete 2014 povečala za 2.629 enot. Zaznali so 98.301 obiskovalca, ti pa so si izposodili 273.789 enot.

 

f: bR

polovicka_celje_klik