Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zimsko deževje v treh občinah povzročilo nekaj nevšečnosti


vrece-poplaveVčerajšnji januarski dež je kljub drugačnim napovedim vremenoslovcev dodobra napolnil struge prav na našem območju in na nekaj mestih v občinah Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina in Rogatec je voda tudi prestopila bregove in ogrozila posamezne hiše in gospodarske objekte.

ŠMARJE PRI JELŠAH
Ob 19.21 je v Mestinju Mestinjščica prestopila breg ter delno zalila most regionalne ceste Mestinje – Grliče in ogrozila dve bližnji stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Mestinje in PGD Kristan Vrh, ki so s protipoplavnimi vrečami preprečili vdor vode v objekta, v hiši neposredno ob Vitalu Mestinje pa je voda zalila pritlični prostor.

V industrijski coni Mestinje je meteorna voda zalila dovozno rampo centralnega skladišča trgovskega centra. Gasilci PGD Mestinje, Sladka Gora in Šmarje pri Jelšah so s protipoplavnimi vrečami preprečili nadaljnji vdor vode v skladišče in trgovino ter izčrpali vodo iz dovoznih ramp.

ROGAŠKA SLATINA
Ob 17.30 je v Cerovcu pod Bočem v občini Rogaška Slatina, meteorna voda ogrožala več objektov. Posredovali so gasilci PGD Steklarna, ki so v Zgornjem Sečovem odmašili obcestni kanal in ga očistili, ter preprečili poplavljanje stanovanjskega objekta, v Cerovcu so iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okoli 15 kubičnih metrov meteorne vode, iz hotela v Rogaški Slatini so iz jaška dvigala izčrpali tri kubične metre meteorne vode, v proizvodnem obratu Afrodita pa so s protipoplavnimi vrečami preprečili vdor vode v skladiščne prostore.

Ob 20.32 je v Podplatu v občini Rogaška Slatina meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Kostrivnica so prekopali teren in preusmerili tok vode.

ROGATEC
Ob 20.30 je v kraju Rogatec, prišlo do izlitja potoka Draganja. Voda je zalila regionalno cesto Rogatec–Ptuj, ogrožala stanovanjski objekt in občinsko stavbo.

Posredovali so gasilci PGD Rogatec, ki so do prihoda pristojnih služb zavarovali in zaprli regionalno cesto, s protipoplavnimi vrečami pa preprečili vdor vode v prostore občine in stanovanjsko hišo.

Meteorna voda pa je v Obsoteljski ulici zalila dvorišče stanovanjske hiše. Gasilci so izčrpali vodo in s protipoplavnimi vrečami zavarovali hišo.

(fotografija je simbolna)